13904  4. 7. 2010 7:02:55 - REHOUSKOVAZDENKA

Co se vztahem?

Jsme s polu 13let, mame 2 děti a parner mi před 4 měsícema zahnul s jinou a zamiloval se do ní a ona do něj. Jeho zahnutí jsme spolu probrali a zjistila jsem, že to bylo z mé viny, jelikož jsem tomu vztahu nevěnovala potřebnou dávku pozornosti, to jsme si visvětlili. Pak se s ní rozešel, to mi dal přečíst na mobilu, ale ona to nevzdala a pořád ho kontaktovala a psala si sním jenom jako jeho kamarádka, ale po měsíci to začalo znovu. To jsem mu věřila i mezi náma to bylo lepší, než před tím. Pak odjel za ní se prý jenom podívat. Ale já si myslím, že se chtěl jen podívat do čeho by vlezl, kdyby se se mnou rozešel. Kde bydlí, jací jsou tam lidé atd. Myslím že i k ní pořád něco cítil. Když přijel tak jsem mu znovu odpustila a on že se sní rozešel už na dobro. Já sem jí volala a ona mi řekla, že ho nikdy nenechá, že ho miluje a že on jí taky miluje. Když jsem se ho na to ptala, tak mi řekl, že chce být se mnou, ale já mu už nevěřím, že to s ní opravdu skončil, protože mu pořád volá a píše a on je taky pořád na pc. Jsem žárlivá prolézám mu věci atd. Nevím co s tím vztahem mám dělat a jestli se to dá ještě zachránit, moc ho miluju, ale nevěřím. Chová se ke mě tak chladně, ani se mnou moc nekomunikuje. Co s tím? Dík za včasnou odpověd.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Treba celej situácii nechať čas. Váš partner sa musí rozhodnúť. Ak tvrdí, že s ňou nič nemá, skúste tomu dôverovať. Nepozerajte mu mobil ani email, nevolajte jeho milenke. Je to jeho problém, on si ho musí riešiť. Nemáte teraz čo stratiť, neverný Vám už bol. Teraz sa sústreďte len na jeho správanie. Skúste znova byť v zabehnutých kolajách. Pokiaľ budete mať pocit, že je dlho na PC, zavolajte si ho, skúste ho prilákať. Ak odmietne, nechajte ho chvíľu tak, no o pár dní sa ho spýtajte ako si Vás vzťah ďalej predstavuje. To, že Vám bol neverný nie je Vaša vina. Váš partner je dospelý a musí vedieť povedať, ak sa mu nepáči niečo vo Vašom vzťahu. Nie ste jasnovidka, aby ste predvídali všetky jeho priania. Je to jeho vina, že neriešil niečo dospelo. Teraz má na to príležitosť a treba mu to dať jasne na javo.

Komentáře uživatelů ...

4. 7. 2010 12:17:21
niečo podobné sa stalo aj mne,ešte som bola s bývalým mužom,našiel si milenku a zamiloval sa do nej,ja som mala 27 rokov aj moj muž,jeho milenka 18.stále s nou trávil čas,domov chodil ledva na noc,neverila som,že vzťah zachránim,chcela som sa rozviezť,moj muž nechcel o tom ani počuť,ale ani sa rozísť s tou priateľkou,často sme sa hádali,navštívila som aj psychologičku,ktorá mi veľmi pomohla zvládnuť ten vzťah,asi po roku ho tá priateľka nechala,čomu som ťažko verila,lebo krátko predtým ju navštívila moja svokra,ktorá sa to dozvedela,že jej syn mi je neverný,veľmi sa s ním pohádala a jeho priateľke dohovárala,nech ho nechá na pokoji,ona jej drzo povedala,že nenechá,že sa maju radi,no a po mesiaci nato sa moj muž dozvedel,že to ťahá s dalším.rozišli sa,on bol z toho nešťastný,chcel sa tváriť,že sa nič nedeje,ale odcudzili sme sa jeden druhému,ja som si potom našla priateľa,ktorý ma nepodvádza,s mužom som sa rozviedla,ale nie len pre jeho neveru,ktorá nebola prvá.možem vám poradiť len toľko,že nechajte tomu čas,navštívte poradnu,aj ked len sama,oplatí sa to,lepšie to možete zvládnuť,možno časom váš manžel zistí,čo vlastne chce,tá poradna vám pomože ako sa máte v tejto situácii správať aj k manželovi,ja som bola kľudnejšia po sedeniach u psychologičky,moj manžel si to všimol a viac so mnou komunikoval.Držím vám palce.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy