13910  4. 7. 2010 12:47:13

Neplodné dny a možné otěhotnění

Dobrý den, pořád se tu píše o plodných dnech, ale když napíše někdo dotaz, že došlo k ejakulaci tak je hned pravděpodobnost otěhotnění, znamená to tedy, že když mám nechráněný sex i mimo plodné dny v měsíci tak 8 x, že mohu otěhotnět i bez ovulace? Nevím, co si o tom myslet. Při neplodných dnech jsem na 100% chráněná?

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Neplodné dny neznamenají 100% ochranu před nežádoucím otěhotněním. Může dojít k nějaké poruše cyklu, ovulace nastane později a pak otěhotnět můžete. Pokud máte pravidelnou menstruaci, pak ale samozřejmě na plodné a neplodné dny do určité míry spoléhat lze, jen to všeobecně není příliš spolehlivá metoda antikoncepce. Pokud nedojde během cyklu k oulaci, k otěhotnění nedojde. Neuvolní se vajíčko, tedy není co oplodnit.

Komentáře uživatelů ...

5. 7. 2010 9:17:30
V dobe plodných dní vaše telo uvolní vajíčko a je ho možné oplodniť. problém je v tom že tá doba kedy sa vajíčko uvolní nikdy sa nevie presne. Rozhranie môže byť až plus a mínus 3 dni. Ďalej spermie dokážu počkať života schopné až dva dni na vaše vajíčko. Teda ak máte nechránený pohlavný styk v neplodné dni, spermie prežijú 2 dni a dostanete sa do obdobia plodných dní tak k otehotnenie môže dôjsť. Keď si to všetko zrátate, životnosť spermií, nepresnosť ovuláciu, prípadne sa pridruží malé nachladnutie a posunie sa ovulácia tak tých neplodných dní je v mesiaci málo. Preto táto metóda plodných a neplodných dní je veľmi nepresná. tu si môžete sama vypočítať http://www.tehotenska-kalkulacka.esvet.eu/

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky