14031  6. 7. 2010 23:55:13 - Michaela Šujanová

Žálivost a jak se jí zbavit?

Dobrý den, chtěla bych poradit jak se zbavit žárlivosti.Nikdy jsem touto chorobou netrpěla,ale od té doby co mne podvedl několikrát manžel.Po dlouhém, táhlém a zničujícím rozvodu, jsem si našla partnera,kterého si nesmírně vážím a miluji.Začala jsem touto hroznou chorobou trpět.Náš vztah to ničí a já se tomu chci vyhnout.Partner je úžasný člověk,který mne i mého syna nade vše miluje.Je mladší o 10let,to není žádná překážka..jen ve mne to vře o trošku silněji.Jsem starší,rozvedená s dítětem a on může mít mladou bezdětnou krásnou..atd On ji samozřejmě nechce,ale já jsem přesvědčená o každé jeho kamarádce,že je to právě ona která mi ho ukradne.Měla jsem jen jeden vážný vztah,který skončil hrozným rozvodem.Trpím tím dodneška já i syn (7let).Takže teď nevím, jestli jsou všichni chlapi stejní a utečou mě za jinou nebo ne.Samozřejmě,že nejsou,jen já to jaksi nechápu.Už to ničí i mne a chtěla bych to opravdu ukončit a začít žít krásný život s člověkem který pro mne znamená vše.Nechci ho trápit a hlavně ho od sebe nechci odehnat.Prosím pomozte mi. Děkuji M.Š.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Sama víte, co chcete, uvědomujete si důvody - jak moc je žárlivost ničivá, a také velkou iracionalitu svých obav. Máte harmonický vztah a zřejmě bezvadného partnera. Máte všechno, co potřebujete, abyste to dokázala. Tak uskutečněte, co si přejete! Možná Vám brání opravdu velká zranění z předchozího vztahu.. V tom případě by Vám mohla pomoci psychoterapie: svým obavám lépe porozumět a snáze se od nich odpoutat.

Komentáře uživatelů ...

7. 7. 2010 10:41:19
dobry den, prosim vas nereste to ,co nemusite....mate pritele o kterem vite ze vas ma rad i vase dite..to je prece uzasne....pokud ho budete porad podezrivat z nevery, nebo myslet na to ze muze mit jinou, tak ho skutecne muzete od sebe odehnat. muzi tohle nemaji radi, a hlavne pokud neni k tomu duvod... vzdyt on ma VAS tak budte stastna a vychutnejte si spolecne chvile. nedelejte chybu na kterou muzete doplatit??, co by bylo potom??? vsichni chlapi urcite nejsou stejni...vazte si co mate...
7. 7. 2010 21:26:09
jj jsem stejneho nazoru!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy