14068  7. 7. 2010 17:45:38

Predkožka a problém s preťahovaním

Zdravím. Mám 16 rokov a mam problem s predkožkou. Ked mam penis v ochabnutom stave a ked sa kupem tak sa mi predkožka normalne da prevliect cez žaluď. Ako náhle mam penis stoporený a masturbujem, neda sa mi prevliect predkožka cez penis, iba na silu, a to ma trocha bolí. Dnes ked som si masturboval, tak som si ju pretiahol cez žaluď na silu. Prešla mi, ale hrozne mi škrtila miesto pod žaluďom. Myslim že to je problém s úzkou predkožkou. Prosím chcel by som sa spýtat či musím ist k urologovi, lebo v nasom meste su dvaja hrozný urologovia s ktorymi ma vela chlapov problemy. Chcel by som sa spýtat ci sa mi to časom neroztiahne, ked si budem prevliekat predkožku cez žalud častejšie. napr. 5-krát denne. Nemam problem s ničím ani žiadne biele bodky nič, len s prevlečením predkožky cez penis.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Áno, podľa toho čo píšete máte zúženú predkožku, teda fimózu. Skúsiť to môžete aj častejšie v priebehu dňa ju preťahujte, ale nič by nemalo ísť na silu, len tak ako to pôjde a hlavne aby vás to nebolelo. Je to vhodné robiť hlavne vtedy keď sa kúpete, to ide ľahšie. Môžete skúsiť aj lubrikačný gél alebo olejček. Ak sa po mesiaci pravidelného preťahovanie stav nezmení, bude vhodné vyhľadať urológa ale nie takého, o ktorom už dopredu viete, že nemá taký prístup k pacientom, ako by sa patrilo, radšej si nájdite iného, aby ste bol návštevou u neho viac traumatizovaný ako samotným problémom.

Komentáře uživatelů ...

7. 7. 2010 18:30:32
najlepšie je navštíviť urológa...ked s tamtyme nebudes spokojny,navstiv urologa v inom meste
7. 7. 2010 19:16:42
K roztažení předkožky už u tebe došlo. Předkožku si přetahuje v rámci denního mytí, pak i v souvislosti s masturbací. Takže změnu lze očekávat nejde žádnou. Do 18 let spadáš pod dětské lékaře, kteří fungují i jako dorostoví. Podobně bys měl spadat i pod dětskou chirurgii v nemocnici. Tam jsou nerozdělené chirurgické obory, jak bývalo dřív i u dospělých. Tj. dělají se tu i urologické operace a s operacemi fimóz mají bohaté zkušenosti. Dětská oddělení velkých urologických klinik ve fakultních nemocnicích se specializují spíš na složitější operace jako např. op. hypospadie. Neotálej a dojdi si k dětskému lékaři nebo rovnou na dětskou chirurgii. Urolog pro dospělé by tě možná taky vzal, ale lepší jsou lékaři pro děti a dorost. Jinak samozřejmě lze vyhledat i urologa v jiném městě.
7. 7. 2010 19:29:43
no ja som zo Slovenska :D....ale tak dik vyhladam dakoho...mama mi robi v nemocnic :) dik moc......len mam z toho strach
7. 7. 2010 20:54:13
Na Slovensku to bude podobné (velká dětská chirurgie pro víc oborů). Řekni mamě, ať tě objedná v nemocnici, nemusíš vůbec k dětské lékařce. Operace se dělá plánovaně, tj ne v den prohlídky. Pokud tě celkově uspí, tak budeš muset mít předoperační vyšetření, ale to zajistí v nemocnici. Není třeba se bát, operace nebolí a během pár dnů se to zahojí. Nebudeš pak smět měsíc masturbovat. Operace nespěchá, ale čím dřív, tím líp. Doporučil bych si nechat provést úplnou obřízku, z hlediska bolestivosti je to lepší, než když se musí přetahovat sešitá zkrácená předkožka. Taky tu není možnost opětných potíží s úzkou předkožkou.
7. 7. 2010 21:58:35
a uz len jednu vec sa chcem spitat. Keby som tento krok nepodnikol, zeby som nesiel na tu operaciu, malo by to dake nasledky?
7. 7. 2010 22:39:13
Operaci předpokládám, ale jestli bude, to sdělí až lékař při prohlídce. Nikdo tě k ní nutit nemůže, k životu ji nepotřebuješ. Mýt si žalud můžeš, v omezeném rozsahu i masturbovat. Pokud ale chceš žít jednou partnerským životem, tak potřeba zřejmě bude. Při styku by tě předkožka vzadu škrtila, zaškrcování při silně překrveném žaludu při erekci by mohlo způsobit rozšiřování žilek. Taky by mohlo dojít k tomu, že po styku (pokud by vůbec byl), by předkožka nechtěla jít zpátky. Pak to chce rychle do nemocnice, jde o nebezpečný stav (kdyby se ti stalo při mytí nebo v rámci masturbace). Zákrok je malý a není třeba se ho bát, pak bude sex zcela bez omezení. Někdy, je-li u mužů předkožka užší a žijí sex. životem, tak po 40 letech, když předkožka ztratí elasticitu dojde k nutnosti obřízky, ačkoli do té doby byl sex. život bez omezení. Zákrok v 16 se lépe snese než třeba v 18, z více důvodů. Je lepší ho provést nějakou dobu předtím, než začneš sexuální život. Někdy lékaři zkouší i jiné možnosti než obřízku, např. naříznutí předkožky a sešití, aby došlo k rozšíření. Do nemocnice zajdi, zeptej se na možnosti. K zákroku tě nikdo nutit nebude, můžeš si měsíc dva rozmyslet, pak se objednat. Ale je to ve tvém zájmu. Osobně bych i preferoval dětské chirurgy, celkově jsou dětští lékaři pečlivější než lékaři pro dospělé, jak všeobecní, tak specialisté.
8. 7. 2010 9:16:11
dakujem velmi pekne za rady. Musím nad tím porozmýšlat ale je viac než isté že tam pojdem. Teraz o tom musím povedať rodičom, ktory este o ničom nevedia, musím aj nazbierať vela odvahy aby som siel k urológovi a dúfam že nutná operácia nebude :(
8. 7. 2010 21:23:33
ked som mal 16 rokov, mal som ten isty problem ako ty. prevliekal som si predkozku cez zalud denne viackrat a pomohlo to a nemusel som nikam chodit ved koza ma uzasnu schopnost natahovat sa. ved to uvidis ked budes mat vdospelosti velke brucho:-) nemusis nikam chodit
10. 7. 2010 12:11:23
V lednu 2008 jsem podstoupil úplnou obřízku a jsem naprosto spokojen a každému tento zákrok doporučuji a jen lituji že jsem nešel na obřízku dřív. Neboj se a jdi do toho a sam poznáš jak je to skvělé.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot