14083  7. 7. 2010 22:27:42

Záchvat plaču pri vstupe do cudzích priestorov

Dcéra 3,5roka, stalo sa nám už opakovane, že sme sa vybrali na návštevu k ľuďom ktorých veľmi dobre pozná, ale u nich sme ešte neboli nikdy predtým, dcéra pred vchodom do domu či bytu dostala záchvat plaču a vzpierania sa, že ona tam nejde. Podotýkam, ľudí pozná dobre, má ich rada, ale kvôli mladšiemu dieťaťu sme doteraz veľa návštev neabsolvovali, oni chodili ku nám.
Ďalšia vec, našla som jej už asi 20 šedivých vlasov. Čo s tým?
No a ešte jedna vec, často ma silno červené akoby zapálené okolie vagíny a pišulky, už asi pol roka, pediatrička to skomentovala, že ma oslabenú imunitu, tak to preto. stačí ak ju dva dni neosprchujem a už sa sťažuje na bolesti, čo s tým? Ďakujem

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Je možné, že pro Vaši dcerku je těžké vejít do neznámého prostředí, jestli teď dlouhým pobytem doma odvykla. U dětí kolem 2,3 let se běžně přechodně objevují úplně nepochopitelné strachy z určitých věcí, prostředí, podmínek.. Pokud už to zdraví Vašeho mladšího dítěte dovoluje, zkuste začít postupně. Choďte na návštěvy zpočátku spíše tam, kde už alespoň jednou byla. Až přestene plačtivě reagovat na známý byt, můžete postupně zkusit i cizí místa, zpočátku jen mezi branku, dveře, postupně i na návštěvu. Ohledně vlasů a zarudnutí Vám asi neporadím, určitě se zkuste ještě nějakého lékaře zeptat. Co ale laicky znám, myslím, že na taková zarudnutí existují dětské olejíčky a zásypy..?

Komentáře uživatelů ...

15. 7. 2010 14:54:13
Ďakujem.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy