14162  9. 7. 2010 8:12:50 - majka.majka

Penclen a antikoncepcia

Dobrý deň! Užívam antikoncepciu Qlaira a idem dlhšie /mesiac/ užívať Penclen. Keďže v príbalovom letáku je uvedené, že penicilín znižuje jej účinok, chcem sa spýtať: 1, musím sa počas celého mesiaca užívania penclenu chrániť aj bariérovou metódou? 2, je nutné chrániť sa bariérovou metódou aj po skončení užívania penclenu, ak ako dlho?
3, alebo je možné mať hneď deň po doužívaní penclenu pohlavný styk bez bariérovej metódy /a bez obavy, že moja antikoncepcia je oslabená/? 4, môže užívanie penclenu pôsobiť aj spätne? Ak som napr. včera mala pohl. styk /ochrana-len atk tabletky Qlaira/ a dnes začnem užívať penclen, je možné, že účinok antikoncepcie je oslabený?
Prosím odpovedzte mi na všetky otázky, aby som mala istotu, že postupujem správne a nemusím sa obávať otehotnenia. Za odpoveď ďakujem!

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Odpoveď je veľmi jednoduchá, počas celej doby užívania ATB musíte používať aj inú ochranu pred tehotenstvom a ešte 7 dní po doužívaní ATB. Až potom sa opäť môžete na účinok ATK spoľahnúť. Do doby čo ste Penclen nebrala, tak ste bola plne chránená samotnou ATK, takže obavu z gravidity nemusíte mať.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky