14311  11. 7. 2010 22:06:06

Pohlavní nemoc nebo zánět moč. měchýře?

Chci se vás na něco zeptat, je mi 16 a mám svého prvního kluka už dva roky. Spíme spolu poslední rok a nikdy jsme neměli problém až od té doby, co jsem měla zánět močového měchýře a my jsme se spolu vyspali bez kondomu a od té doby jsem měla problém se štípáním v močové trubici při sexu a bolest při sexu a podobně. Měla jsem jednu dobu pocit, že mám i výtok z močové trubice. Doktor mi předepsal Unasyn, kde se uvádí, že léčí i kapavku. Dost mě to zarazilo. Mohla by to být pohlavní nemoc, když jsme ani jeden nebyl od nikoho nakažený a jsme si věrni? Mám děsný strach.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Lékař Vám dal lék na zánět močového měchýře. Většina antibiotik má široké spektrum účinku, takže Váš lék působí i na kapavku. Nemusíte mít ale strach, že ji máte. Kapavka se zjišťuje kultivačním vyšetřením a kdyby byla prokázána, jedná se o pohlavně přenosnou chorobu, která podléhá povinnému hlášení a musel by být léčen i Váš partner. Příště počas léčby infekce močových cest nebo pohlavních orgánů vynechte pohlavní styk. Při něm dochází ke dráždění postižených tkání a tím zhoršení obtíží.

Komentáře uživatelů ...

16. 7. 2010 13:02:04
Takže se nemusím bát žádně pohlavní přenosné choroby? Četla jsem něco i o chlamidíí, které se ale přenášejí pohl.stykem. Všechny problémy mi však nastaly až po tom zánětu moč, měchýře.Gynekolog mě už dvakrát předepsal mastičky a zaváděcí čípky na kvasinky a léčil se i partner. Avšak se toho pálení v té močové trubici nemohu zbavit. V lékárně mi mamka koupila jako doplnějk strvy tablety na mykozu a brusinky na močový měchř. Nevím, jestli to chce čas, trápí mě to už delší dobu. Ale děkuji za odpověd.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie