14330  12. 7. 2010 9:40:31

Prenos pohl. choroby - chlamýdie?

Dobrý den, chlamýdije se dají chytit jen od druhého člověka? Nebo je to něco jako s skvasinkami, mokré plavky a podobně? Mám strach, protože mám svého prvního přítele. Jsme spolu už dva roky a poslední rok po zánětu močového měchýře se u mě objevil výtok z močové trubice, řezání pálení s vědivost v močové trubici. Brala jsem Unasyn, kde s euvádí, že to léčí i KAPAVKU. Dost mě to zarazilo, ale je to i na močový měchýř a pod. Pohlavní nemoc to být ale nemuže, ani jeden jsme se od nikho nenakazil. Poradte prosím. Po dobrání tablet mě začali trápit už jen kvasinky, na které se léčim a na které mě doktor upozornil při užívání. Co to mohlo tedy být. Bojím, se jak se má partner léčit nebo pod.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
O chlamýdiách podrobne píšem na www.pohlavne-choroby.eu takže si to prosím prečítajte, mnoho vecí sa vám objasní. Pokiaľ ste nikdy nemala žiadneho iného sexuálneho partnera a on tiež nie a ste si verní, tak by ste teoreticky nikdy nemala trpieť na nejakú sex. chorobu a chlamýdie tiež nie. Kvasinky sú síce sexuálne prenosné, ale chytí ich aj novorodenec napr. po ATB liečbe alebo pri prehnanej hygiene.

Komentáře uživatelů ...

12. 7. 2010 10:20:43
Chlamýdie sa prenášajú hlavne pohlavnou cestou. Ostatné spôsoby sú skôr nepotvrdené. Jeden druh liekov môže byť na preliečenie aj iných chorôb. Nebudte prekvapená, že pribalovom letáčiku sú tieto napísané. Ak by ste mala inú chorobu lekár vás upozorní, nemajte strach. Je vhodné sa opýtať lekáre, ktorý vám lieky predpísal či je potrebné peliečiť i partnera. Väčšinou to lekári povedia sami a predpíšu pre neho i lieky.
12. 7. 2010 11:10:46
Takže když mám stálého partnera, který se nikdy nenakazil, tak není možné,abych měla pohlavní nemoc?:)Bojím se toho svědění a pálení při močení a bolest při sexu mohou zpusobovat opět ty kvasinky ?
12. 7. 2010 18:45:35
V podstate máte pravdu. Chlamýdie sú ale zákerné v tom, že v tele môžu prečkať nejaké obdobie a pri zoslabenej imunite sa môžu prejaviť. Ochorenie chlamýdiami niekedy ani nespozorujete. Bez toho aby ste sa navzájom podozrievali dajte si spraviť preventívne testy. Ak sa náhodou potvrdia nič to neznamená. Veľká časť mladej populácie dnes ich má ani o tom nevie.
12. 7. 2010 20:52:37
Takže když jsem nikdy neměla pohlavní styk a ted to byl muj první a on ano, ale nikdy neměl problém, nikdy ho nic netrápilo, tak mužu být nemocná?
12. 7. 2010 20:53:42
Měla jsem jen záně tmočového měchýře a od té doby, co jsem nasadila HA , tak mě to trápí.
13. 7. 2010 7:20:00
Chlamýdie to podľa všetkého nebudú.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie