14332  12. 7. 2010 9:58:23

HPV a doba projevení

Dobrý den, je pravda, že když se člověk nakazí HPV 6 a 11, tedy které způsobuje brdavice, může ho mít v těle celý život, a je jedno, zda se projeví po roku, po pěti letech nebo po dvaceti, či vůbec? mne doktorka řekla, že když se neprojeví od nákazy do roku, že už se pak nikdy neprojeví. Toto nebude správné tvrzení, podle toho, co čtu v článcích asi,že? Děluji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie, tvrdenie je špatné. HPV ak ho raz v tele máte už sa nikdy ho nezbavíte a buď sa prejaví do roka či 10 to je jedno je to otázka vašej imunity. Dokonca mnoho ľudí s HPV nemá problém do konca života. V tom sa ukrýva zákernosť tohto ochorenia, lebo sa môže nepozorovane šíriť ďalej! Viac o HPV na stránke www.pohlavne-choroby.eu

Komentáře uživatelů ...

12. 7. 2010 12:08:21
toto co vam povedala vasa lekarka nie je pravda,mozno ste sa len nepochopili...hpv ostava v tele uz do konca zivota...
12. 7. 2010 14:58:11
takže může se od nákazy prijevit kdykoli během života, nění nutností čas do 1 roku? a co myslíte, že je pravděpodobnějsí.Četla jsem totiž, že jen u malého procenta se bradavice objeví a to většinou do 1 roku, znamená to tedy, že pokud se objeví, je to včas-bry (po pár měsících) a nebo pak už téměř vůbec? Nebo je to opravdu jedno, a může klidně i po letech naskočit nějaká bradavice od prvního infektu?
16. 7. 2010 9:32:24
děkuji za odpověď, paní porodní asistnetko. a platí to i u bradavic, nebo jen u změn na děložním hrdle?
Kacenka [Porodní asistentka]
16. 7. 2010 9:37:52
Platí to všeobecne pre akýkoľvek druh HPV infekcie, či je benígny alebo zhubný, pri tom zhubnom treba dodržiavať pravidlené kontroly podľa doporučenia lekára a leboratória. Aspoň čo ja viem.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie