14352  12. 7. 2010 14:33:28 - smutnevesela

Vztah k bývalému manželovi

Dobrý den, chtěla bych vysvětlit svůj vztah ke svému bývalému manželovi. Byla jsem 15let vdaná a manželství bylo krásné, menší i větší mráčky jsem se naučila rozfoukat, svého muže jsem celou dobu milovala. Když si našel přítelkyni a oznámil mi že odchází bylo to jako když mi vyrvete srdce z těla. Nicméně jsem to zvládla, podala žádost o rozvod. Manžel se chtěl několikrát vrátit, ale nikdy mi nepřišlo, že by pro to něco zásadního udělal. Po nějaké době jsem se seznámila s přítelem, vše bylo nové, krásné, romantické. Kdykoliv jsme někam vycestovali, myslela jsem na býv.manž. jak by se mu tady líbilo a i on posílal sms že na nás myslí apod. Po dvou letech se vztah s přítelem rozpadl. Nyní 5let po rozvodu jsme s manželem v přátelském vztahu, snažíme se i kvůli dětem fungovat, býv. manžel bydlí stále se svou přítelkyní. K nám jezdí na kávu a pokec 1-2x týdně, dostala jsem od něj sms, že na mě myslí a že kdybych cokoli potřebovala, že je tu pro mne. Chci jít dál a popř si najít partnera, ale mám v hlavě chaos. Je to co se mezi mnou a mým býv. manželem "děje" jen přátelství? Necítím k němu zamilovanost, něco tam je, ale nevím co. Děkuji za vysvětlení.
smutnevesela

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
To niečo budete musieť Vy sama nájsť a pomenovať. Stálo by zato to ale zistiť už len kvôli tomu, aby ste si našli Vy nového partnera. Ak by ste aj zistili, že predsalen je to istý druh lásky k Vášmu bývalému, nebuďte prekvapená. Je to normálne. Otázky si klaďte, či by ste vedeli znovu spolu randiť, či je to partner s ktorým si máte čo povedať, či si viete predstaviť mu tolerovať jeho odchod od rodiny alebo to bude neskôr predmetom hádky. Hľadajte k sebe cestu, ale nerobte nič nasilu. Vášho bývalého však vždy budete brať ako otca Vašich detí a možno práve toto je záväzok, ktorý Vás drží. Sama časom uvidíte, či má zmysel obnoviť bývalý vzťah alebo je naozaj na čase sa pohnúť vpred iným smerom.

Komentáře uživatelů ...

12. 7. 2010 17:15:27
S manželom ste strávili dosť dlhý čas v spolužití.Aj keď ste sa rozviedli, zostal medzi vami kamarátsky vzťah, ktorý by vám mohli iné rozvedené páry závidieť,teda čo sa týka vzťahu k deťom.Práve deti toto vnímajú pozitívne,lebo vy stále zostávate ich rodičia,aj keď si nájdete partnera.On má novú priateľku,ale vás berie ako matku svojich detí,tak ho tak berte aj vy a nesnažte si niečo namýšlať, alebo vytvárať nejaký trojuholník.trvalý vzťah hľadajte niekde inde.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy