14396  13. 7. 2010 13:14:02 - martina kunova

Agresivní manžel

Dobré dopoledne, je mi 37 let a jsem rok a půl vdaná. Můj problém spočívá, že mám extrémně žárlivého manžela. Má své názory a dokonce dnes už i myšlenky, že mám nějakého milence. Je pak agresivní, jak slovně tak poslední dobou vychyluje i v násilí , jakože chytání za bradu, ruce,... Dnes a denně se kvůli domu dohadujeme, samozřejmě žádný milenec není, svému muži jsem věrná a oddaná, jenomže, ale on mé odpovědí či vysvětlení nebo i debatu nevnímá, nebere na vědomí a stále dokola mluví jako že, vy ) jako já plus vymyšlený člověk)Mě to pochpitelně uráží a ponižuje. Chtěla bych poprosit o radu, jak s manžele mluvit, aby už konečně pochopil a otevřel oči a viděl jako každý jiný a i ostatní, že jsem věrná žena mu oddána. Děkuji

Agresivní manžel

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Stupňování jeho agresivity může bohuže znamenat další nárůst násilí v budoucnu. Podle toho, co píšte, je Váš partner naprosto přesvědčen, že se scházíte s milencem. Tvrdí to na základě alespoň nějakých argumentů nebo logiky? Je možné, že Váš partner trpí žárliveckou vztahovačností: každé Vaše nevinné chování si bude mít tendenci vykládat "deformovaně", tak, aby se to hodilo do jeho pohádky o Vaší nevěře. Protože takový člověk sám se sebou problém nepociťuje, je řešení problematičtější. Přesvěčte Vašeho manžela ke společné návštěvě manželské poradny: Vždyť je to ON, kdo má pocit, že se Váš vztah ocitá v krizi. Tak ať jde situaci spolu s Vámi řešit. Jestliže neuspějete, jděte se do poradny na dalším postupu poradit jen Vy sama. Pokud se u Vás dále budou stupňovat známky násilí, kontaktujte např. linku důvěry DONA, číslo: 2 51 51 13 13 (www.donalinka.cz).

Komentáře uživatelů ...

13. 7. 2010 13:20:54
tak tuto vec budeš len ťažko riešiť. Ale podľa mňa ta jeho žiarlivosť a agresivita sa bude čoraz viac stupňovať. Skúste vyhľadať manželskú poradňu .
20. 3. 2011 10:48:23
Dobrý den,cítím s vámi a vím o čem mluvíte.Mám doma to samé a také nevím jak to řešit.Už na něj nic neplatí a stále mě má jen za věc,která mu patří.Podle mě je psychicky nemocný.Zavírá mě doma a bez něj nikam nemohu.Do poradny ho nikdy nedostanu,podle něj mám problém já,né on.
2. 11. 2011 19:33:17
teda, nechápu, poroč s takovými voly jsou ženy ochotné trávit svůj drahocenný život...........každopádně radím jediné.najít si člověka milujícího, hodného a solidního.přeji hodně štěstí, terezka.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy