14424  13. 7. 2010 22:53:02

Užívání první hormonální antikoncepce

Dobrý den. Můj gynekolog mi jako první antikoncepci předepsal Chloe. Řekl mi, že pilulky mám začít užívat pátý den cyklu. Já teď ale nevím, jestli mám začít účinnými pilulkami nebo neúčinnými, protože neúčinných je sedm. Kdybych začala účinnými, užívala bych je od 17.7. Po dobrání účinných bych začala užívat neúčinné a to by bylo 7.8., ale menstruovat bych začala až 9.8., přitom neúčinné pilulky bych užívala už od 7.8. A neúčinné pilulky se mají užívat v době, kdy menstruuji nebo ne?

Jsem z toho celkem zmatená a nechtěla bych udělat nějakou chybu. Proto Vás, prosím, zda byste mi neporadili, jakými pilulkami mám začít a jak pilulky Chloe užívat. Předem děkuji.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Tak pokiaľ začínate v ATK úplne po prvý krát v živote, tak začína sa s užívaním vždy v čase menštruácie. Ak vám lekár povedal, že bude vhodné s nimi začať až v 5 deň menětruácie, tak aj tak urobte. začína sa vždy s aktívnymi tabletkami. Doberiete celé balenie aktívnych tabletiek a po ich dobratí, pokračujete plynule s neaktívnymi tabletkami, kedy sa vám dostaví krvácanie. Po dobratí 7 neaktívnych tabletiek opäť pekne plynule začnete s aktívnou tabletkou z ďalšieho balenia a takto stále dookola!

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky