14484  14. 7. 2010 23:17:56

Nevie nás finančne zabezpečiť!

Dobrý večer, rozmyslam ako zacat: zijem s priatelom 3 rok mame 18mes dcerku a mojho syna s 1 vztahu, viem presne kde je chyba, len neviem ako to riesit. Partner uz cca 3 rok pracuje v roznych pracach a stale mu nejako zahadne nevyplatia mzdu, alebo len ciastocne /ma nejake resty z minulosti /o co ide, nevladzem uz dalej fungovat na dlh, zrusila som vsetky uspory zadlzila som sa, jednoducho sa nevie o nas financne postarat a co je horsie ak aj slubi ze na peniaze zabezpeci nikdy slub nedodrzi. Už radsej klame a zavadza len aby som sa nerozculila aj ked vie ze na to pridem,dovadza ma to do sialenstva,nikdy som si nemyslela ze nebudem mat za co zaplatit byt ci na jedlo pre deti,je v tomto pripade velmi nezodpovedny,neraz ma nechal v sichu,ziadne doprosovanie, vyhrazanie, slubovanie, stale som sa musela spolahnut len na seba a rodicov. Asi bude najlepie vychodisko vykaslat sa na neho a pozbierat sa s detmi s toho bahna kde nas dostal, ale ja uz nevladzem! Psychicky som na dne, aj ked viem ze deti ma potebuju, musim tu byt pre nich, ale ako? Za co? Muzi sa mi tak strasne zhnusili, su to obycajne masiny, ktore potrebuju len sluhu a sex.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Jednání Vašeho partnera je opravdu na pováženou. Nejen, že už delší dobu prakticky odmítá převzít svůj díl zodpovědnosti za zabezpečení domácnosti. Zde jsou ve hře dokonce ale děti, z čehož jedno z nich je přímo i jeho. Ve Vás už další postup evidentně postupně zraje... Je dobré, že máte možnost se v nouzi opřít o Vaše rodiče. Pro každý případ: kdyby Váš rozpočet (svobodné matky) úplně nedostačoval, jděte se informovat na sociálku - v ČR se úřad nazývá Správa sociálního zabezpečení. Klidně přímo na Odd. péče o dítě. Zde zjistěte, na jakou peněžitou pomoc v mateřství byste ve Vaší situaci měla nárok. Příliš nelze doporučit Oddělení sociálních dávek, zde mají svoji "dávek-chtivou" klientelu a nemuseli by k Vám být tak vstřícní. Naopak, na Odd. péče o dítě Vás přivítají coby aktivní a zodpovědnou maminku. A ještě úplně nakonec. Udělala jste opravdu nelehkou zkušenost. Myslím, že u muže není standard utápět se donekonečna v dluzích a neplnit sliby. Nebojte. Partner, takový, jakého byste si zasloužila, určitě brzy přijde.

Komentáře uživatelů ...

15. 7. 2010 21:30:04
u rodicov to bude tazke uz som to presla pri 1 dietati ,ale nemam na vyber aj ked to budem mat kazdy den na tanieri,,,ako sa vravi za dobrotu na zobrotu a to je dokonale moj pripad......
PhDr.Burdova [Psycholog]
17. 7. 2010 19:34:47
Nikdy není pozdě vyhodnotit nevyhovující situaci, poučit se z ní a změnit směr k lepšímu horizontu. Jděte se informovat na úřad na fininční možnosti. Taky se mi zdá, že se cítíte opravdu vyčerpaná. Zajděte nasbírat trochu psychické vzpruhy k nějakému psychologovi nebo psychoterapeutovi, který dělá na pojišťovnu. Na trochu podpůrné psychoterapie teď máte určitě taky nárok.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy