14566  16. 7. 2010 14:21:28

Osahavání penisu v nepřiměřené míře

Prosím o radu, mám 2,5 letého syna, už od narození si samozřejmě osahával penis, ale v posledním půl roku je to až neuvěřitelné, má neustále bez přestání ruku na penisu, nepomáhá napomínání, bití, domlouvání, snažíme se mu zaměstnat ruce, dívá se na nás a přesto si sahá na penis, dělá s ním neuvěřitelné věci. Navštívala jsem i doktora i urologa, ten mi sdělil, že to dělávají kluci. Jsem možná přehnaně starostlivá, ale máme jediného syna, mně je 45 a manželovi 54, takže máme starost a obavy o jeho genitálie. Prosím, poraďte nám, jak se máme chovat nebo reagovat. Děkuji.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ ste boli u lekára, tak obavu o jeho genitálie mať rozhodne nemusíte. Malé deti sa dotýkajú aj týchto častí tela. je im to veľmi príjemné a nechápu to, keď im to rodič zakazuje. Ony to totiž nespájajú s pohlavným stykom. Hlavne mu to nezakazujte a netrestajte ho za to. Snažte sa mu to len pekne vysvetliť, že by to robiť nemal, hlavne ak je vonku medzi inými detičkami, alebo keď má špinavé ručičky, tak by si tam mohlo zaniesť infekciu, ale inak sa o jeho genitálie obávať nemusíte, nič sa mu nestane.

Komentáře uživatelů ...

16. 7. 2010 14:29:37
Děti toto dělají docela často, i malé holčičky si někdy nepřiměřeně často sahají na genitálie. Někdy jde jen o poznávání těla a zvědavost, jindy jde jednoznačně o masturbaci - tj. navozování si příjemných pocitů. Chlapce bych za to nebil, ale snažte se ho to tomuto odnaučit. Pokud uvidíte, že si s penisem manipuluje, tak třeba hned ho osprchovat studenější vodou, něco co mu nebude příjemné. Dětským hraním v tomto věku by si penis poškodit nijak neměl. Až bude větší, tak je na místě jistě poučení. Kluci jsou někdy pitomí, takže aby penis nikam nezasouval nebo nezasouval do močové trubice jehlice apod. Běžnou masturbací by si ale uškodit neměl.
16. 7. 2010 15:10:18
Ak vás môžem poprosiť netrestajte ho za to. Chlapci v tomto veku to robia veľmi často. Pokúste sa radšej zmierlivo ho odpútať od tohoto zlozvyku inou činnosťou. V tej chvíli ako to začne robiť ponúknuť mu inú činnosť - podať autíčko, podať pohár s čajom, podať vedierko.... zamestnať mu ruky. Verím, že to pomôže. Len budte trpezlivý. Nemajte obavy o jeho zdravie, ide len o zlozvyk neakceptovateľný v spoločnosti.
18. 7. 2010 10:49:53
Obdobný problém měl náš synovec,trvale si tahala a mačkal koneček předkožky,kterou měl i často zarudlou.Nepomohla žádná domluva,žádné zákazy.Navíc z mateřské školky na to byla švagrová upozorněna protože to před ostatními dětmi nevypadá dobře,aby s ním zašla k doktorovi.Přetahování předkožky při koupání se mu moc také nelíbilo,po dohodě s dětským lékařem byl ve 4.roce na zákroku kdy mu z větší části předkožku obřízli a vlastně tím to problém vyřešilo úplně,nebylo za co tahat,žalud zůstal z větčí čýsti zcela odhalen.Možná trochu kruté,ale svůj ůčel to splnilo.
19. 7. 2010 11:52:39
jeden by ho za trest obrezával, druhý oblieval studenou vodou, Vaše názory sú hodné Dr. Mengeleho, alebo náboženského fanatika spred 200 rokov, Vám by mali deti zobrať...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí