14569  16. 7. 2010 14:48:09

Reakce ženy na podezření a testy DNA

Dobrý den,
jednou jsem přišel domů dřív a žena nebyla doma.Přišla(přiletěla)těsně po mě a zmateně se usmívala.Když jsem po ni hned vyžádal sex, tak ji z vagíny vytékala bílá hmota,která vypadala jako sperma.Odpověď zněla,že je to mazivo, které v horkých dnech vytéká.(1. Je to možné?)
Po několika dnech už jsem měl podezření větší a když jí to dám najevo,jsem paranoidní a vymýšlím si,ona v těch chvílích neví co dělá,..při nevěře v TV pak od televize odchází a píská si,atd.Ale nemám jí to jak dokázat a tak jsem pořád paranoidní a tohle jsou jen mé představy a chci zničit rodinu.Když jsem chtěl jít na testy DNA,křičela na mě,že ji tím šíleně ubližuji a jestli to udělám rozvede se.Tak jsem řekl,že ne.Načež ona odpověděla ať klidně jdu.Tak jsem řekl,že půjdu,.zmateně řekla,že dítě může u toho umřít(těhotná).Řekl jsem po porodu,zmateně odpověděla,že v 6nedělí by to nezvládla ona.Takových situací bylo několik.Samozřejmě je to už známo v celé rodině,jenže já jsem ten špatný co ničí rodinu,že to nebude do nekonečna snášet a že mám bujné představy.Vím,že nemám,ale pořád si říkám,že její reakce mohou být důsledkem mého nařčení. Chtěl bych znát Váš názor.(2.mohou být ty reakce díky mým otázkám i kdyby byla nevinná)Nevím co mám dělat.Trvá to už půl roku a já od té doby nespím.Nechci ji opustit,ale chci znát pravdu.Při debatě mě vždy ukecá a říká,že by mi nikdy neublížila,že by to neudělala,že mě miluje atd... a vypadá,že to myslí upřímě,ale druhý den si stačí vzpomenout na její chování před půl rokem(a během půl roku)..a po 3 týdnech jsem zase uplně na dně.
Prosím, co mám dělat?

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
To, čo popisujete znie ako vážny boj vo Vašom vzťahu. Samozrejme, že žiadna žena by nezobrala s pokojom, ak by partner vyžadoval testy DNA, či by vinná bola alebo nebola. Na druhej strane Vy pokiaľ máte pochybnosti, tak sa tak ľahko nepominú a tým, že ste Vaše pochybnosti aj vyslovili, už nie je cesta späť. Musíte si však uvedomiť jednu vec. Ak Vaša žena porodí a Vy si dáte spraviť testy ako bude pokračovať Váš vzťah potom? Čo ak dieťa je Vaše, čo ak nie je? Najskôr si Vy zodpovedzte túto otázku a následne sa rozhodnite. Je pre Vás pravda taká dôležitá? Lebo aj keď sa dozviete, že dieťa je Vaše, Váš vzťah už tým bude poznačený. Ak dieťa Vaše nebude, vzťah aj tak bude poznačený. Ak sa pravdu nedozviete možno máte ešte šancu vnímať Vašu ženu ako budúcu matku Vášho spoločného dieťaťa. Či ste alebo nie ste biologickým otcom bude dieťaťu jedno, ono potrebuje otca, ktorý ho má rád. Verím, že stojíte pred vážnym rozhodnutím, no pre Vás je nutné si zodpovedať, či s týmito pochybnosťami ešte viete vo vzťahu fungovať. DNA je totiž len Váš dôkaz na možno neveru, no to dieťa za to nemôže.

Komentáře uživatelů ...

16. 7. 2010 15:28:39
Připadá mi divné, kdyby žena přišla hned po vás - a těsně předtím měla soulož, navíc s ejakulací dovnitř. Sperma vyteče po styku, i když zůstane ležet, pokud by pak šla, tak při vzpřímené poloze by tam vážně nic nezůstalo. Docela mě překvapuje, jak to máte zařízené - vyžádal jste si soulož. To se sice děje, ale je-li to v kontextu žárlivosti, bez lásky a pozitivního citu, tak mi to přijde skorem jako znásilnění. Ne každá žena by an to přistoupila. Dost žen ovšem nevěrných je, takže se neodvažuji soudit. Myslím si, že byste oba měli navštívit nějakou manželskou poradnu, chcete-li zachovat manželství. Je otázka, jestli takhle "fungující" manželství má cenu zachovat, já být Vaší ženou, tak už dávno jdu. Hloupé je, když se lidi rozejdou, protože byla nevěra. Ale rozejít se kvůli podezdřívavosti je ještě horší.
16. 7. 2010 15:54:53
mate to tezky:O(
16. 7. 2010 19:37:02
Ježiš...Čo máte 5 rokov ? Keď nič neviete o ženskom tele.A hneď ju podozrievať z neveri alebo z AIDS..Je to vrcholne trápne podľa mna.
19. 7. 2010 7:41:21
Děkuji za Vaše názory. Jsem obědnaný i do poradny. Re.:19:37... Trapný jste Vy! Nejsem gynekolog,tedy o ženském "těle" opravdu nic nevím. A proto se ptám alespoň zde... A opravdu podezřívat jsem ji začal až asi půl roku po "téhle" situaci, v tu dobu mi to přišlo jen jako náhoda a připoměl si ji až později. Dále píšu,že situací,kdy se chová jinak než obvykle je mnohem víc a popsat to co cítím a vidím, se opravdu nedá. A přeji Vám abyste to nikdy nezažil...
19. 7. 2010 8:23:30
Re: 15:28... Já vím,že "vyžádal",ale tenkrát to prostě jinak nešlo,jen mě zarazil její zvláštní úsměv a pozdarv,tak jsem to udělal,ale pořád jsem ji věřil!Jen jsem měl prostě podezření. Já nejsem takový, spíš jsem citlivější než ona. Když nechce, tak jí do styku nenutím a nijak jsem to neřešil,jenže toho styku bylo a je čím dál tím míň a mě to chybí,jí ne.A to mě pořád leží v hlavě,že jí to nechybí a že to asi má někde jinde.Před tím jsme se milovali každý den. Pak to upadlo a co jsem ji dal najevo,že mám podezření, se už nemilujeme skoro vůbec. A pokud ano,je to neskutečně chladné ikdyž se líbáme a hladíme po celém těle.... Šlo třeba i o to,že se začala malovat(10 min),když šla třeba jen do obchodu,přd tím to nedělala atd. atd... Ach jo, je to neskutečně těžké a neuvěřitelně mě to ničí...
19. 7. 2010 8:48:18
Re: Zuzana:... Já v koutku duše pořád doufám a věřím, že jsou to jen představy a že to není pravda,ale jsou až příliš jasné. A i kdyby to byla pravda,tak bych chtěl být dál s ní a žít šťastný život a užívat si dětí,ale mám strach,že pokud je to pravda a ona jen lže a podvádí mě,že ten vztah stejně skončí a nemá cenu,že miluje někoho jiného a s ním jednou odejde i když jí dám cokoliv. Neříkám,že je to pravda,ale jsou to mé nekonečné noční představy,spolu s tím co mohla,nebo nemohla udělat,co spolu dělali,nebo nedělali.I když třeba nikdo není.Jenže to,že tu někdo je,..je příliš silné. Největší problém vidím v sobě.Nejsem zrovna dvakrát drsný a rázný chlap.Pomalu bych vrátil i desteník v obchodě,kdybych ho našel na zemi.I když nejsem zase tak uzeměný,mám rád děti,blbnu s nima a připojují se k nám i cizí děti,dělal jsem karate a myslím,že celkem úspěšně(teď už to mám "zatrhlé"),rekreační sport atd. Jenže mi nic nevadí,když se něco stane,tak mi to nevadí,nikoho neseřvu,pomalu se omluvím za to,že se to někomu stalo,každému pomůžu. A moje žena je zase víc chlap,má ráda motorky,měla chopra,nebo jak se to píše a je rázná,vše vyřídí a pak mám pocit,že potřebuje ráznějšího chlapa.. Tak asi tak.. Je zvláštní,že se mi těď po tom co tohle vše píšu trochu ulevilo,možná jak nemyslím furt na to jedno,tak je to lepší, ale vím, že se to zase vrátí... a pak ten večer a noc...
PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
20. 7. 2010 22:40:28
Myslím, že by ste sa mali porozprávať s Vašou ženou a presne toto jej povedať, čo ste sem napísali. Ak Vás má rada a záleží jej na Vašom vzťahu tak to pochopí. Ak máte podozrenie a vidíte to tak, že ju aj tak strácate, tak na teste trvajte. Je však dôležité, aby ste vedeli prečo ho nechávate robiť. Strata nedôvery vo vzťahu už je a mám pocit, že Vy ste sa už vzdali, len chcete ešte dôkaz, aby ste sa mali čoho chytiť, že prečo ju opúšťate.
26. 7. 2010 10:16:47
Už jsme se o tom znovu bavili. Vždy řekne, že by mi to nikdy neudělala a že to odpřísáhne na smrt našich dětí a bez nějakých emocí to hned odpřísáhla. Tak jsem řekl dobře a ulevilo se mi.Potom ale začala dál říkat,že tohle přece pro mě musí být zásadní,že to musím jasně vzít atd. tak mě to začalo hned vrtat dál hlavou a řekl jí ať teda odpřísáhne, aby se "nedožily" 20let.(vím,že mě za to všichni odsoudíte,ale když vidíte,že vám druhý neustále lže,pak říkáte taky věci,které by vás ani nenapadly) Zarazila se a řekla,že už dál přísahat nebude, pak řekla,že teda jo a řekla ať se teda "dožijí" 20 let.Jen jsem řekl: nedožijí.. Po chvilce řekla "ať se nedožijí 20let" a z očí ji tekly slzy,ale hned se usmívala a řekla,že by přece na něco takového křivě nepřísahala a uzavřeli jsme to.... Tak nevím, možná jsem čekal,že ji to zlomí a řekne pravdu,ale teĎ zase nevím. ..Odpřísáhl by tohle člověk v její situaci aby se zachránil, nebo je to skutečně pravda a je nevinná. A co její reakce? Je to díky zoufalství nebo ze strachu z toho co a proč přísahá,když je třeba pravda jiná. Všude na internetu radí,že když někoho podvedete,tak to nikdy nepřiznávejte,nikdo vám to bez fotky nedokáže..A příjde mi,že se drží právě toho. Jenže u mě je to jiné,já nepotřebuji znát pravdu,abych měl důkaz k tomu, abych ji opustil,..ale abych s ní zůstal. Je snazší žít s tím,že mě podvedla,než s tím,že mě podvedla(podvádí) a lže. ..Už to píšu jen proto abych měl pocit,že mě aspoň někdo chápe,protože u nás mě už všichni odsoudily a nevěří mi nikdo a říkají,že potřebuji psychiatra.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy