14582  16. 7. 2010 19:37:42

Dostanu se z toho?

Pred 15lety jsem potkala svoji zivotni osudovou lasku. Máme spolu dite, ale zacal se schazet s jinou..ozenil se. Jeste nez odchazel. Vedeli jsme oba ze az jendou dospeje a bude uznavat lidske hodnoty ze se k sobe vratime. Ted se rozvadi a my se po tech letech dali dohromady opet. Je ted vyzraly,dospely,nepije, zivotem zkuseny. Jeho manzelka mu neustale byla neverna.Velmi se miluje,je pozorny a vse nam v zivote neskutecne klape.Potiz je ve me vadi mi ze kdyz je doma cetuje, flirtuje. Řekla jsem mu ze mi to vadi a ze na to zarlim.On na to rekl. Vis ze miluji jen tebe,vazim si te atd. Ja presto chodim pod jinym nickem sledovat jak koketuje s druhymi zenami. Jsou sice osklive, ale to v tu chvili neberu na zretel, proste s nimi mluvi jak semnou a to me hrozne boli. Bojim se ze mu neverim jako on me bude to asi dusledek naseho pred lety rozchodu, ale on me utvrzuje kdyz to tak vemu v tom, aby jsem zarlila a ne ze ne. Vazne nevim co delat. Prosim o radu. Dekuji

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Váš priateľ flirtuje s inými a Vám povie, že nemáte byť žiarlivá a Vy ešte máte zlý pocit, že ste? Dobre tomu rozumiem? Veď každá žena by sa išla roztrhnúť od zúrivosti, ak by niečo takéto vedela. Nenechajte si nahovoriť, že pár slov je viac ako skutky. Takže situáciu pokojne riešte. Máte na to plné právo a o žiarlivosti tu nie je reč. Určite sa bojíte niektoré témy otvoriť, aby ste partnera nestratili po toľkých rokoch, no prehliadaním jeho správania a ospravedlňovaním to Vašou žiarlivosťou budete v tomto vzťahu len nešťastná.

Komentáře uživatelů ...

17. 7. 2010 11:13:49
vcera jsem ho nachytala privelmi intimnim psani s tou dotycnou osobou..a nejak se to dovedel ze to vim..zacal obvinovat me a odpovedel..jeste aby jsi se nedivila kdyz ji tu masaz udelam..a ja odpovedela..treba i masaz klina kdyz o to tolik stojis..stejne se na to trepete oba..odpoved nulova.Takze jak tak koukam zraje to k tomu ze se v brzko dobe rozejdem pokud nepochopi jak se ma chovat.Dekuji za odpoved na minuly odkaz..myslim ze mi to sakramentsky otvira oci
17. 7. 2010 13:04:40
Já jsem s manželem 25 let. Když byl mladší, ohlížel se za každou sukní, flirtoval i v mé přítomnosti s jinými, když viděl nějakou slečnu výstředně (a těch je víc než dost) oblečenou, tak jsem myslela, že snad ji-tu čúzu, sežere, jak se na ní díval. Vadilo mi to strašně, moc jsem se kvůli tomu trápila a výsledek? Rozvádíme se po tolika letech, protože si našel slečnu, které nevadí, že je ženatý a podstatně starší, než je ona. Takže, prosím, vzpamatujte se, Váš přítel již jiný nebude. Právě naopak, s přibývajícím věkem to bude u něj ještě horší. Vy mu poskytujete určité zázemí, to mu vyhovuje, ale nečekejte, že Vás bude milovat nade vše a že Vám bude věrný. To určitě ne. Vás to utrápí, přestanete si věřit, budete se potácet v depresích, nejistotě, pak se dostaví zdravotní problémy, a on Vás nechá, protože k sexu potřebuje zdravou a chtivou ženu, a ne nemocnou. Já bych Vám radila, abyste se s ním definitívně rozešla, ať si užívá se stejnými, jak je Váš přítel. Život je příliš krátký na to, abychom ho vědomě obětovali pro někoho, kdo si to nezaslouží. Vy si určitě najdete muže, který Vás bude mít rád a Vy jeho taky. A ten název, životní osudová láska, na to zapomeňte, je to Váš životní osudový omyl, a ne láska.
17. 7. 2010 14:40:23
dekuji..vazne s tim asi neco budu muset co nejdrive udelat.Jsem slepa laskou..a vy to vidite objektivne ,coz mi svym zpusobem otevira jiny uhel pohledu a velmi strizlive.
PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
20. 7. 2010 22:34:50
Je veľmi dôležité, aby ste si nenechali nahovoriť, že je to Vaša vina. Nie je. Ak by mu záležalo na záchrane Vášho vzťahu tak by Vás počúval a snažil sa o nápravu. Namiesto toho na Vás hádže vinu. Držím Vám palce, aby ste sa správne rozhodli a boli v rozhodnutí pevná.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy