14680  18. 7. 2010 19:06:14

Mám strach, že ma raz znásilnia

Mám 13 rokov. No a som v puberte, ale vôbec sa tak nesprávam ako nejaká šialená pubertáčka. Obliekať sa neobliekam vyzívavo lebo som zo slušnej rodiny a vôbec sa mi niečo také nepáči. A stále keď idem po ulici tak na mna musí nejaký chlap zatrúbiť z auta alebo na mna kricat a pískat. Minule pred rokom mi jeden zakrical cez celú ulicu "Keď budeš mat 18 tak zavolaj" boli tam ludia a ja som sa citila strasne trapne a ako keby som bola pospinená. Minule bolo vysvedcenie a isla som zo skoly. Na okolo boli moji spoluziaci a ine decka a auto pristavilo a chlapy z neho na mna zacali pískat a kricat. Potom hned na to som si isla sandut s kamoskou na lavicku a tam si sadli dajaky mladí a zase zacali piskat a kricat. Uz tolko krat som to zazila, ze sa to neda spocit na 4 rukach. Mám 13 a tak sa vyvijam, ale nemôzem za to, ze mam vysku uz skoro zeny a take prsia. Je mi to hrozne neprijemne. Keby som si len pomyslela, ze by som mala ist za tmi von tak sa zacnem cela triast. Bojim sa ze ma chyti nejaky zvrhlik a hod do krikov a znasilní.
Aj minule isiel okola mna uz asi tak 40 rocny chlap a pristavil sa a este sa kukal na mna. Velmi sa bojím. Je to normálne ???

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
To, co prožíváš, je úplně normální a rozhodně pochopitelné. Je Ti 13 let, to je věk, kdy puberta pomalu přichází. Většina dívek ještě nemá dospělou výšku ani prsa. A i ve 14, 15 je to podobně překvapí, jako teď Tebe ve 13! Samozřejmě, že všichni muži ženskou krásu registrují. Někteří z nich to nedají najevo: ti, kteří mají zábrany, jsou vzdělaní, inteligentní a nechtějí se ztrapnit. A pak jsou ti, kteří toho mají "plnou hubu": dělníci na ulici, puberťáci, opilí, prostě ti s menšími zábranami. Takového povykování se vůbec nemusíš bát. Užij si z toho jen ten kompliment, že Ti to prostě sluší, a jinak nad tím mávni rukou. Tak jako ti dotyční budou za dalších 10 minut pískat a křičet na jinou ženu, ani Ty o tom za 10 minut nebudeš vědět. Od pokřikování ke znásilnění je hodně daleko. Nemusíš se bát.

Komentáře uživatelů ...

18. 7. 2010 19:21:29
sa im asi pacis preto kricia a tie prsia a vyska to je normalne v tvojom veku ze ich mas vetsie ako tvoje spoluzicky to je normalne lebo kazdy sa vyvyja inak a ze sa bojis ist po tme ties je normalne a ked pokrikuju na teba tak to povedz aj rodicom
18. 7. 2010 20:15:25
No , ja sa práveže hambím im to povedať.A keby som im to aj povedala , tak to bohužiaľ nevedia vyriešiť , ja tých ľudí nepoznám.
27. 7. 2010 22:35:21
a nemozes poprosit niekoho dospeleho, aby chodil s tebou domov, ked musis ist po tme ?

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy