14691  18. 7. 2010 21:54:04

Rozchod pre viacnásobnú neveru

Dobrý deň, mám 28 rokov. Priatela som spoznala pred 3,5 rokmi, bol moj prvy, po kazdej stranke. O to je pre mna vsetko tazsie, že po 5 tyzdnoch chodenia ma 1.krat podviedol, ja som odpustila s nádejou, že to oceni a nikdy viac nespravi. No stale boli nejake ženy, s ktorymi si pisal na icq a podobne. Velmi ma to zranovalo, ale utesovala som sa tym, že dalej by uz nezasiel. Pred tristvrte rokom som dala v praci vypoved, všetko nechala a odisla s nim do Prahy, kde on zacal studovat a neskor aj ja. Všetko sme si tam vybudovali od nuly. Ja som žila len pre neho, aj by som za neho umrela, len nech je stastny. Pred 7 týždňami mi povedal, že je strasny hajzel a musim ho opustit. Po chvili som z neho dostala priznanie-pred 2 rokmi ma podviedol znova,ale cely cas to tajil a posledny majovy vikend ma podviedol 3.krat. Vždy to bolo s inou. Odisla som od neho-v nadeji, že ked zabuchnem dvere s kufrom v ruke, spamata sa a spravi aj nemozne, aby ma nestratil. Nestalo sa tak! Prave naopak-dozvedela som sa, že už chodi za tou, s ktorou mi bol neverný naposledy. Nie sú spolu stále, on je väčšinu casu v Prahe, ona na Slovensku, ale aj tak ma to neskutocne trápi. Neviem prehryznut,ze dokazal vsetko tak rychlo hodit za hlavu,prezili sme toho strasne vela,i vaznu autonehodu, vzdy som mu pomohla,starala sa o neho...A nestojim mu ani za to, aby bol isty cas sam.Hrozne ma to zoziera,ked je napr.vikend a viem, že za nou isiel.Neviem,ako sa mam nad to povzniest a mozno som zly clovek, ale nechcem,aby ona s nim bola stastna-mam stale pocit,ze mi ho "ukradla" (i ked viem,ze hlavne on je ten,co zlyhal). Prosim, skuste poradit,ako mam ist dalej,co robit,aby mi to uz bolo jedno. Pripadne Vas nazor na toto cele.Dokaze sa clovek ako on zmenit, mozno pri inej zene?
Dakujem

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Vy jste mu věnovala skutečně mimořádně silný cit a velký kus důvěry a odpuštění. Píšete, že se snad změnil s novou partnerkou. Nevím, mě se ani moc nezdá... V začátku vašeho vztahu Vás podvedl. Vy jste mu odpustila a plně mu důvěřovala i když dále udržoval kontakty s ženami. Poté jste kvůli němu změnila práci i bydliště a doslova jste za něj dnem i nocí dýchala. A on Vám nyní řekne o dalších dvou nevěrách. Vidíte tu nerovnováhu - po celou dobu? Měli jste od samého začátku hodně odlišné investice do Vašeho společného vztahu. Věřím tomu, že v zaslepené lásce můžete i po leta předpokládat, že jste ženou jeho života, tak jako on je tím Vaším vyvoleným. A to probuzení je pak bolestivé - tak, jak ho právě prožíváte. Obraťte se o pomoc na některého psychologa nebo psychoterapeuta, ať na tuto těžkou situaci nejste nyní sama.

Komentáře uživatelů ...

19. 7. 2010 12:30:59
AJ KED NIESOM ZENA DAM VAM RADU.ON SA NEZMENI PRECO BY AJ MOZNO AZ NA STARE KOLENA ABY NEBOL SAM.VI SI VIETE PREDSTAVIT ZIVOT S NIM? ZALOZIT SI RODINU? A PSICHYCKI SA TRAPIT,NO NACO JE TO DOBRE HM? LEN PRETO ZE VI HO CHCETE A CO ON? MNE SA ZDA ZE ON MA VO VAS ISTOTU(NO A CO VED SA MAM KU KOMU VRATIT ONA MI STALE ODPUSTILA TAK PRECO NIE AJ TERAZ)NEPOKRACUJTE V TOMTO VSTAHU.MATE NA VIAC A HLAVNE MAJTE SA RADA NEPONIZUJTESA.TEN PRAVI ESTE NIEKDE CAKA.DRSTE SA.
19. 7. 2010 16:00:34
Dakujem Vam za odpovede... Viete,je to 7 tyzdnov,co som od neho definitivne odisla a vratit sa rozhodne nechystam. Ved on ani nevyvinul snahu na to,aby som sa vratila.Ako hovorim,miesto toho uz ma nahradu. Po lete budem v Prahe pokracovat v studiu,takze je dost sanca,ze ho stretnem. Snad to dobre ustojim.Mate pravdu a ja to viem-zivot s nim by bolo jedno velke utrpenie,ved sam mi povedal,ze on je skratka taky a ludia sa nemenia. Len skratka ma zerie pomyslenie,ze s tou druhou by sa zmenit mohol a ze ona by u neho mala to,co som si vlastne zasluzila ja :-( PS:Psychologa som uz vyhladala a myslim,ze celkom pomohlo,dakujem
19. 7. 2010 20:43:00
NEVERTE TOMU ZE SA ZMENI JU BUDE PODVADZAT S DRUHOU TAK ISTO AKO VAS.NEMATE ZACIM LUTOVAT.AKO SOM UZ SPOMENUL ON JE SKRATKA ON.NEMA VAS PRECO ZRAT TA DRUHA NEDOPADNE LEPSIE.AJ KEBY STE SA V PRAHE STRETLI,HORE HLAVKU A USMIEVAJTESA.NECH SI NEMYSLI ZE JE NENAHRADITELNY.NAJDITE SI KAMARATOV CHODIEVAJTE S NIMI VON ZABAVAJTE SA A HLAVNE S USMEVOM.DRZIM PALCE.
23. 7. 2010 10:20:45
Dakujem za mile slova a rady. Snazim sa stretavat s ludmi,stale nieco robit. No i tak ma to velakrat dobehne..kazdu noc mam nocne mory o nom a o nej, je to hrozne. Nedokazem sa stale zmierit s tym,ze je s nou :-(
PhDr.Burdova [Psycholog]
23. 7. 2010 14:45:03
Loučení s ním uvnitř Vás je proces. Nebude to hned. Zkoušejte si pomáhat: položte si vždy otázku: stojí Vám on, který Vás již tolik trápil, za další soužení? Nebojte se také kontaktovat psychologa nebo psychoterapeuta, v takové situaci máte na to nárok.
3. 2. 2011 12:26:21
Dobry den,tak je to uz 8 mesiacov od mojho rozchodu a mozem povedat,ze z najhorsieho som vonku a dokonca aj rada,ze sme sa rozisli,pretoze ma to snad usetrilo vacsieho trapenia v buducnosti. S cim sa ale stale neviem vyrovnat je to,ze on je stale s nou...dokonca im to dost prekvita (ona ho zapaja do svojho podnikania,kedze jemu sa momentalne v tejto oblasti nedari).Stve ma to...mna podvadzal...ju nie (asi)..a akoby podvedome hladam stale na to odpoved :(
PhDr.Burdova [Psycholog]
4. 2. 2011 16:58:17
Myslím, že rána, kterou Vám on zasadil, se bude hojit určitě déle, než rána jenom z rozchodu. Být podveden, to je prostě traumatizující. Dejte tomu čas, případně se můžete obrátit na odborníka. Jsem moc ráda, že si tak skvěle vedete!
20. 3. 2011 0:22:42
ahpj, mne sa stalo nieco podobne, ak mas zaujem ozvi sa mi

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy