14697  18. 7. 2010 23:44:51

Udělá to znovu, je možné aby se polepšil?

Jsem s partnerem osum let a před rokem a půl jsme se vzali, máme krásného pětiletého syna a teď jsem zjistila, že je mi nevěrný s naší servírkou asi dva měsíce, tu zradu nemůžu zkousnout, ve všem jsem ho podporovala, měli jsme moc hezký vztah a vše zničil cítim se prázdná, nehezká, nemilovaná i když slibuje hory i s horákama nevěřím mu a mám pocit, že už nikdy nebudu. I když mi vykládá, že udělal velkou chybu a že to byl jeho největřší omyl v životě, mám pocit nesmírné ztráty a bolesti, jako by mi umřelo dítě. Vůbec nevím jak se s tím mám vyrovnat i když chci naši rodinu udržet pohromadě už kvůli synovi. Co mu chybělo? Je poučený, že to ublíží všem, nebo to udělá znovu? Nikdy dřív to neudělal i tak mám pocit, že už to nikdy nebude mezi námi jako dřív.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Přirovnáváte ztracenou důvěru ke ztrátě dítěte a přijde mi to docela trefné: intimní cit, který patřil jen Vám dvěma, jste si ochraňovali, starali se o něj, živili ho vším, co je potřeba. Najednou jste zjistila, že intimita jen Vás dvou už neexistuje, jakoby se rozpadl domeček z karet. Věrnost je takový křehký poklad, kterému je třeba dávat celý život maximální péči a zároveň stačí jen souhra okolností, slabá vůle a slabá chvilka! A zrada je na světě. Je možné, že Váš manžel toho opravdu vážně lituje a udělá vše pro záchranu vás dvou. Přestože Vaše důvěra je vážně zraněná.. máte stále možnost vzít to jako těžkou zkoušku Vašeho vztahu, dovědět se díky tomuto o vás dvou víc, o vašem soužití a jeho slabinách. A na této zkušenosti ve finále vyrůst. Dejte si na všechny následující kroky dostatek času. S partnerem doproberte, co ještě byste považovala za opravdu užitečné se dovědět: jak svůj přešlap vidí, co byl udržující moment po dobu těch dvou měsíců a ve kterém momentě mu svitlo, že se někde stala chyba. Z čeho problém může pramenit. Následně se dostanete i k možnostem řešení. Rozhodně bych se nebránila i návštěvě manželské poradny. Přeji hodně sil na další cestě.

Komentáře uživatelů ...

19. 7. 2010 12:42:28
aj aj aj:O(( zkuste mu verit! chybama se clovek uci!! ale je to tezky znam to,ale zkuste ted mu verit a uvidite dal!
19. 7. 2010 18:50:32
moc vám děkuji za odpověď,zkouším mu věřit, ale furt ke mě není upřímný buď mi lže nebo mi řekne, že mi nic říkat nebude nevím jestli to skončil to ukáže čas, problém je, že se z toho asi zblázním, dřív jsem byla veká pohodářka teď se každou chvíli sesypu a brečím, jíst nemůžu, spát nemůžu fur mi to v mozku šrotuje zapadaj mi do sebe některé souvislosti, které jsem dřív neviděla ...
PhDr.Burdova [Psycholog]
20. 7. 2010 8:10:03
Ani v momentě tak veliké krize, jím zaviněné, nemá snahu vyložit co nejpoctivěji karty na stůl?? Jak říkám. Na všechno si teď dopřejte dostatek času. Vy jste teď ten, kdo bude určovat další tempo. Za povšimnutí stojí, že z jeho strany se žádného přiložení riky k dílu asi nedočkáme.. ..tak, jak situaci nyní popisujete, se jeví ještě v docela jiném světle. Vám je, zdá se, nyní dost těžko. Nebojte se případně vyhledat podporu psychologa.
20. 7. 2010 19:28:12
Taky me potkalo pred rokem neco podobneho. Taky mi prisahal a sliboval, ze nic podobneho se opakovat nikdy nebude, ze ma jenom me... Pred mesicem jsem zjistila, ze ma jinou, samozrejme, hodne mladsi. Jak mi je, to si nikdo nedovede ani predstavit. Je to neskutecna bolest, zrada. Ono kdyz chlap jednou "ochutna" jake je to milovat se s jinou zenou, ne s tou vlastni, pak to je jen otazka casu a prilezitosti, kdyz to zopakuje znovu. Ja uz bych mu nikdy neverila. Ja jsem pozadala o rozvod, takze me ceka skutecne velice tezke obdobi. Preji Vam, abyste se rozhodla spravne a hodne stesti.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy