14778  20. 7. 2010 9:15:03

Otěhotnění i s ATK

Dobrý den kamarádka otěhotněla i přes antikoncepci, je tomožné? Má teď zdravé 3 leté dítko. Já mám atk začít brát, ale tento týden jsem měla nechráněný sex a přítel se do mě udělal, mimčo sice je vítané, ale mám si vzít dnes první prášek atk a nevím jestli můžu? Pokud si ten prášek vezmu a přestanu po pár dnech vrátí se mi opět menzes? Nebo nevrátí a to znamená těhotenství? Prosím Vás o radu na všechny otázky.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Potrebujem vedieť ako dlho ATK beriete. Ak dlhšie tak ste chránená aj v 7 dňovej pauze a tehotná nebudete. Ak s ATK začínate po prvý krát v živote, alebo po dlhšej pauze, tak predsa s prvou tabletkou začínate až v čase menštruácie, ktorá obvykle tehotenstvo vylúči. Lieky pokiaľ nie je skutočne nejaký pádny dôvod by ste len tak nemala vysadzovať skôr ako doberiete celé balenie. Vaša kamarátka otehotnela zrejme preto, že urobila nejakú chybu v užívaní. Inak by patrila medzi to jedno jediné % žien, ktoré aj napriek ATK otehotnia, čo je veľká rarita.

Komentáře uživatelů ...

20. 7. 2010 19:32:09
Poprvé ji mám začít brát, ale nevím zda můžu kvůli tomu nechráněnému styku ?menstruaci jsem dlouho neměla, mám ji nepravidelnou, ale chtěla jsem zkusit brát atk a potom přestat, jestli se dostaví menzes, vyvolat si ho s ní.
Kacenka [Porodní asistentka]
21. 7. 2010 16:46:18
No tak ATK nemôžete začať kedy sa vám chce. Môžete až keď vám príde menštruácia. Ukončiť užívanie tiež môžete ale až keď využívate celé balenie. Nie kedy sa vám zachce. pokiaľ je problém s cyklom, radšej vyhľadajte lekára a riešte to sním. Už je to na mňa príliš zamotané.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky