14807  20. 7. 2010 16:02:12

Týdenní pauza

Dobrý den, prosím o radu. Beru HA Belara již čtvrté platíčko. Mezi 2. a 3. jsem měla pauzu asi jen 6 dní, ke konci třetího platíčka jsem slabě krvácela asi tři dny a pak to přestalo, v týdenní pauze jsem dostala menstruaci normálně, ale 6. den pauzy jsem měla pohlavní styk. V příbalovém letáku jsem četla, že pokud krvácíme během braní prášků, má slabší účinek. Čtvré plato jsem začla brát správně osmý den. Mohu být těhotná? A pokud si budu chtít pro jistotu udělat těhot. test, může být výsledek jiný kvůli HA? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Jestliže jste brala 3 měsíce bez pauzy, pak může být špinění nebo nepravidelné krvácení spojené s tím. Jestli jste neudělala žádnou chybu v užívání, pak jste chráněná i během 7 denní pauzy. Nemusíte si tedy dělat obavy. Pokud si uděláte těhotenský test, to, že užíváte antikoncepci ho nijak neovlivní.

Komentáře uživatelů ...

26. 7. 2010 12:53:46
Děkuji za odpověd. 7-denní pauzu jsem mezi 1.a 2. platem měla, jen mezi 2. a 3. možná jen 6 dní. Beru ji pravidelně. Moc děkuji za uklidnění, že těhotná snad nejsem. Díky za Vaši poradnu!!!!

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky