14997  23. 7. 2010 18:12:20

Normální doba otěhotnění

Dobrý den, pokoušíme se s partnerkou o miminko, zatím druhým měsícem. Chtěl jsem se zeptat, jaká je normální doba, kdy se otěhotnění může podařit? Někde jsme se dočetli ,že je to až jeden rok? Jsme z toho oba trošku nervózní, že se nám to hned napoprvé nepodařilo a nevíme, jestli to řešit hned formou vyšetření u odborného lékaře nebo jestli je to zatím zbytečné? Děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Po dvojmesačnom snažení sa o miminko sa vôbec nedá hovoriť o neplodnosti. Obvykle zdravému páru sa podarí otehotnieť do 8 mesiacoch pri pravidelnom nechránenom styku a pri pravidelnom cykle ženy. Obvykle ak sa po roku snaženia otehotnieť nepodarí, hovorí o tzv. primárnej neplodnosti a doporučuje sa vyhľadať lekára a podstúpiť radu vyšetrení na plodnosť. Málo komu sa podarí otehotnieť hneď v prvý cyklus ako sa pár rozhodne. Skôr je to rarita ako bežná prax. V jednom cykle je len 18 až 35% šanca, že sa vám to podarí na prvý pokus. Takže nebuďte zúfalí, skôr či neskôr sa vám to podarí. Máte ešte na to dosť mesiacov.

Komentáře uživatelů ...

20. 11. 2010 21:53:58
Dobrý den.Měla jsem se svým přítelem před 6dnima sex.Byla jsem chráněná antikoncepcí a on kondomem.Jenže při sexu došlo k prasknutí kondomu a on se do mě vystříkal.Mám špatné obavy jestli můžu bejt těhotná.Jaká je šance že jsem těhotná ? Odepište na e-amil : Anetkaaa1234@seznam.cz Děkuji.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk