15008  24. 7. 2010 2:16:52

Chlupy ve 13-ti letech

Je mi 13 a poslední dobou mi nejak hodne rostou chlupy, hlavne na nohach (drive jen holene a lytka ale tedka uz i na stehnech) nebo mi dokonce rostou vousy nad rtem a trochu na brade a dokonce i na ty care na brise od pupiku nahoru. Mne to ani nak moc nevadi ale nevim jestli je to na muj vek normalni, protoze jsem videl treba i dost starsich kluku, ktery nejsou tak chlupaty jako ja. A jeste mam dotaz jestli je normalni delka penisu na muj vek v normalu 10 cm a pri erekci 15 cm. Diky za opdovedi.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Růst ochlupení souvisí s dospíváním a začátkem produkce pohlavních hormonů. Pokud jsi tmavší typ, pak bývá ochlupení výraznější. Velikost penisu je také v pořádku. Patříš ke skupině chlapců, kteří dospívájí o něco dříve než vrstevníci. Nejsme všichni stejní a hodně věcí je ovlivněno i dědičností, např. i charakter ochlupení.

Komentáře uživatelů ...

24. 7. 2010 13:04:18
Podla mňa jeto dané geneticky, dedične. Niekto nemá chlpy ani v úplnej dospelosti. Preto ani Tvoji starší kamaráti nemusia byť vobec chlpatí.Ty budeš patriť asi do tej inej skupiny, budeš asi hodne chlpatý na celom tele už za dva roky. Mal som spolužiaka, ktorý sa tiež už musel holiť každý druhý deň na tvári a to nemal ešte ani 15 rokov. Bol jediný. Aj podľa velkosti penisu poznať, že Tvoje geny sú v tomto smere nadpriemerné, asi možeš počítať i s tým, že Ti ešte porastie. Na Tvoj vek ho máš taktiež nadpriemerný. Ale nezúfaj, každý z nás je úplne iný jedinec iný. Nebuď z toho vobec nešťastný.
26. 7. 2010 0:00:51
Trochu vic chlupu ma kazdej druhej a ze mas trochu vetsi penis? Bud rad :-D
13. 6. 2011 11:35:19
Mě je 15 a mám už od 11 chlupy nad penisem a na nohou mám taky ohromný porost. Holím se už rok (na tváři) a asi půl roku musím každý den jinak bych tam měl skoro plnovous. Asi před pěti měsíci mi začali růst strašné chlupy na břiše a hrudi. Jak si tak všímám v šatně ve škole ostatní kluci to tak nemají. mě to taky ze začátku děsně štvalo ale pak jsem zjistil že nejsem sám, poznal jsem jednoho stejně starého kluka jako jsem já , který má s chlupama stejný problém ale nějak to neřeší, prostě je na těle zarostlý jak medvěd ale nevadí mu to, díky tomu jsem si uvědomil že je to vlastně normální a že se nemusím taky stydět i když ze začátku jsem s tím měl dost problém, chodím hodně do bazénu a když tam přijdu zarostlý mám pocit že mě každý sleduje ale ve sprchách si člověk může všimnout že jsou i lidé víc zarostlí a, teď mi to už nevadí takže radím, nedělat si s tím hlavu.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí