15112  26. 7. 2010 9:39:08

Chronická vaginální mykoza

Dobrý den, pane doktore, v podstatě od dětství mě trápí chronická vaginální mykoza- kolem 19-ti let věku jí mám až na pár měsíců non-stop. Zkoušela jsem všechno možné- veškeré dostupné antimykotika, speciální na míru vyrobené autovakcíny, vyšetření na cukrovku, vyšetření imunity- obojí v pořádku. Asi před 3 lety jsem dostala angínu a doktorka mi k penicilinu předepsala Luivac - imunoterapeutikum. Cca 4 mesíce po dobrání se mykoza na cca 6 měsíců zmizela- neumíte si představit, jak jsem byla šťastná. Bohužel po těch 6-ti měsících se vše vrátilo zase do starých kolejí- tzn. 3 noci Canesten, jeden den klid a vše znova. Napadlo mě zkusit Luivac brát znovu a skutečně se mi zase na pár měsíců ulevilo. Byla jsem šťastná, že jsem našla něco, co mi alespoň krátkodobě pomůže. Bohužel po poslední kůře Luivacu jsem nezaznamenala vůbec žádné zlepšení! Jsem zoufalá. Nechci už jít ke gynekologovi, protože k němu jsem chodila roky a vůbec mi nepomohl. Nakonec jsem si pomohla sama tím Luivacem.
Pane doktore, co mám dělat? Je možné, že si moje tělo na Luivac udělalo nějakou toleranci a už na něj neúčinkuje? Mám ho zkusit brát znova? Jak to, že výsledky na imunologii byly v pořádku a potom mi pomůže Luivac- což je imunoterapeutikum? Prosím poraďte mi, jak dál postupovat. Je mi 27 let. Děkuji Vám moc za odpověď. Hanka Z.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Milá Hanko, chápu, jak je pro Vás tak dlouhý boj s mykózou náročný a nepříjemný. Pokud vám pomohla imunoterapie, zkuste i jiný preparát, např. Wobenzym. Dobře působí i celkově podávaná antimykotika v dlouhodobějších kůrách, ale možná jste je již v rámci Vaší terapie již zkoušeli podávat. Důležitá je i úprava a dodržování režimových opatření, tzn. nejíst sladkosti, plísňové sýry, vyvářet prádlo, ručníky, raději nepoužívat aviváž, nosit jen bavlněné kalhotky, vyhnout se zapaření a vlhku, stresu... Pravidelně užívejte také laktobacily na podporu přirozené poševní flóry. Je toho spoustu a je potřeba vytrvat a zkoušet. Držím Vám pěsti, ať brzy naleznete nějaký lék, který vyřeší Vaše obtíže, ale budete se muset obrátit přeci jen raději na lékaře.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie