15215  27. 7. 2010 18:26:53 - Lucca

Tehotenstvo a panická porucha

Dobrý deň, som v 15 tt a 2 dni. Dnes od rána pociťujem hroznú úzkosť, pálenie na hrudi búšenie srdca a strach. Pred otehotnením som sa liečila na panickú poruchu asi rok a pol. Ked som otehotnela lieky som vysadila pretože to môj psychiater tiež doporučil. Dal mi exaurim že ak mi bude veľmi zle. Nakoľko moj psychiater nieje moc zhovorčivý a niekedy mám pocit že mu je to jedno neviem čo mám robiť. Neviem či si lexaurim môžem dať aby som neublížila dieťatku. Dalšia vec je že by som chcela dieťatko kojiť takže neviem či je dobre nasadiť antidepresíva. Prosím poraďte mi ako mám zahnať tie pocity strachu a úzkosti som zúfalá a už sa ani nedokážem na dieťatko tešiť kvoli strachu čo s nám bude.

Ďakujem
lucia

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
O lécích a jejích účincích se informujte nejlépe u dětských lékařů na novorozeneckých odděleních: neonatologů. Měli by mít nejpřesnější znalosti škodlivosti léků pro plod a novorozence. Pokud Vás ataky paniky potkávají častěji, neměla byste opdle mého názoru zůstat pouze s Lexaurinem. Je totiž mimo jiné návykový. Ale v tomto Vám každopádně nejlépe poradí psychiatr. Jestli k tomu svému nemáte příliš důvěru, tak jej možná změňte.

Komentáře uživatelů ...

29. 7. 2010 8:06:24
Dobry den.Ja mam dieta,ktore ma 10 mesiacov a je to zdravy chlapcek. Cele tehotenstvo som sa liecila na panicku poruchu a depresie.Pod dohladom dobreho psychologa sa to da riesit. Vela stastia.
29. 7. 2010 14:56:18
dobrý chcem sa Vás opýtať ako Ste to zvládla bez liekov, ja už druhý deň nespím a som z toho uplne uzkoztlivá.... čo Ste robili???

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy