15227  27. 7. 2010 20:35:45

Můžu mít pohlavní styk s touto nemocí?

Před týdnem jsem zjistila, že mám výrustek úplně nahoře nad klitorisem uprostřed kde začínají stydké pysky a gynekoložka mi oznámila že je to kondylom. Je to takový ten co vypadá jako kohoutí hřebínek a je plochý. Není to nijak velké. Chtěla jsem se zeptat jestli je způsob jak mít pohlavní styk s mým přítelem, aby to nechytil taky a aniž by jsme používali ochranu, na kterou mám alergii :( A ještě který ten druh toho HPV mám a zda je to pro mě nebezpečné. Můžu s tím žít aniž bych o tom věděla když se budu starat o to aby neměli důvod růst a plodit se? Děkuji za odpověď :) Hezký den!

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
V prvom rade ho treba čím skôr odstrániť, buď vypáliť alebo chirurgicky vyrezať a až potom môžete mať s partnerom pohlavný styk. V čase výsevu sa to nedoporučuje. Ak máte len genitálne bradavice, tak máte benígny (nezhubný) HPV vírus, najčastejšie typ 6 a 11, ten rakovinu nespôsobuje.

Komentáře uživatelů ...

27. 7. 2010 20:40:13
sú to genitálne bradavice,samozrejme prenosné.
27. 7. 2010 21:20:33
Počas výsevu nemôžete mať pohlavný styk.Tento vírus je nevyliečiteľný,budete ho mať v tele dokonca života,bradavice môžete zlikvidovať iba z estetickej stránky.Poradte sa o ich rýchlom odstránení s Vašou gynekologičkou alebo kožnou.Bradavice spôsobujú vírusy,ktoré nespôsobujú rakovinu takže o to sa nebojte.A starať o bradavice aby sa nerozšírili sa nedá,musíte si ich dať ostrániť
29. 7. 2010 21:01:41
nechapem tomu, všade sa píše, že počas výsevu nemožno mať pohlavný styk. a kopec ludí sem píše, že sa nakazili aj tak, aj keď výsev u partnera nebol. to znamená, že je asi uplne jedno či výsev je alebo nie je, nakazí sa človek tak či tak..?
Kacenka [Porodní asistentka]
3. 8. 2010 14:57:35
No až tak úplne jedno to nie je, pretože hlavne v čase výsevu sú najinfekčnejšie.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie