15238  28. 7. 2010 1:24:11 - Jani.nka

Nemá chuť na styk

Dobrý večer, vůbec nevím kde začít, jsme s přítelem téměř rok a půl, žijeme spolu, plánujeme spolu, chtěli bysme miminko. Partner je o 15let starší(neni to pro nás přítěž). Oba dva k sobě máme obrovskou důvěru, oporu,vidíme v sobě opravdu životního partnera, ale přece jen je něco špatně. Přítel nemá prý chuť na sex, odůvodňuje mi to tím, že si za poslední "rok" udělal nějaké problémy a je na tom psychicky hůř a prostě prý nemá tolik chuť. Tohle jsem do jisté doby nějak tolerovala a smířila se, že je teda sexu méně. Ale už minimálně 3 krát jsem zjistila, že si ho prostě sám vyhonil!? Obracim se na Vás, protože jsem to zjistila opět včera (a to jsme se vrátili před pár dny z dovolené kde byl sex 4krát a stál téměř za nic). Když máme sex, tak je prostě oničem, partner se odmítá o tom bavit a vyčíta mi občas v hádce že na mě nemá chuť protože to moc řešim, jenže pro něj je řešení už to, když se snažím zjistit po čem touží, jak bysme to mohli udělat zajimavé atd. Odmítá orální sex a samozřejmně to nedělá ani mě i přesto, že ví že to chci! Já už jsem z toho nešťastná. Nikdy jsem neměla problém někoho vzrušit, nikdy jsem se nesetkala s tím, že bych někoho nepřitahovala ba naopak jsem vždy přitahovala velký počet mužů i partner byl kdysi jeden z nich, který mě chtěl kdysi pouze jako milenku. Opravdu se zbožňujeme, partner měl dost sexuálních partnerek, sex ho vždy bavil. Jsem pro něj ideální ženská, prý i sexy a jeho vytoužený typ ženy, myslím si, že je nutné podotknout, že i přesto, že je partner starší tak je svobodný, bezdětný velice atraktivní a opravdu mladě žijící člověk, který si žije hodně dobře! Je možné, že je to opravdu jen jeho špatné psychické rozpoložení? A že v tom hraje roli jeho i dost pracovní vytížení? Ale proč tedy TAJNĚ onanuje když nejsem doma? A ještě to zapírá? Je nějaké řešení? Předem moooc děkuji Janina :)

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Váš partner ale evidentně o tom nechce s Vámi mluvit. Možná je prostě neochotný na problému spolupracovat, možná je za tím skutečně nějaký problém, který není snadný k vyslovení. Nikde nejsou dány nějaké průměry a normy sexuálního života. Důležité ale je, aby partneři v tomto byli aspoň přibližně na stejné vlně. Takovýto rozdíl do budoucna zavání problémem. A je zvláštní, že od přirozena Váš přítel sex rád má, není problémem třeba dlouhodobost ve vztazích? To je jediné, co mě napadá. Potvrzuji Vaši doměnku, že toto je prolbém a je k řešení. Vyzvěte ho ke společné návštěvě sexuálního psychologa nebo manželského poradce. Jinak se asi dál neposunete.

Komentáře uživatelů ...

28. 7. 2010 12:52:40
Z toho, co píšete nelze učinit jednoznačný závěr. Psychika nebo stres skutečně znamenají pokles sexuální výkonnosti i apetence. Sama píšete, že sex na dovolené nestál za nic. I kdybyste příteli nic neřekla, tak on nejspíš ten váš pocit vnímal. A zřejmě mu to vadí. Určitou potřebu má, tak si ho honí sám, to ale dělá většina mužů s partnerkou. Snažte se ho spíš i po méně kvalitním sexu povzbudit, časem by se to mělo zlepšit. A k tomu orálnímu sexu ho taky dokážete přimět, ale musíte nenásilně. Nejlepší by pro vás oba byla nějaká manželská poradna, kam byste si oba zašli, věci důkladně probrali.
Jani.nka
28. 7. 2010 15:59:35
Děkuji za odpověď, dnes ráno jsem mu řekla větu : Našla jsem sexuologickou poradnu! A on aniž by mě nechal mluvit dál, tak reagoval: Tak půjdeme!!! Tak snad jak píšete se to vše časem zlepší, ale už teď raději vyhledáme nějakou pomoc, protože nám na našem vztahu víc než záleží. Ještě jednou moc děkuji.
28. 7. 2010 22:40:35
Ak je 15 rokov rozdiel,casom to bude este horsie.Vi budete chciet a on nebude mat scim.Uz teraz nieste spokojna zo seksom snim. Bude to onicom verte mi sama som si tym presla.
28. 7. 2010 22:59:55
Tazatelka neuvedla věk. U mužů dojde po 40 k určitému poklesu. Jenže pak zas přijde ta "druhá míza". Víc je to o tom, jak má každý chuť po sexu, ta se velmi liší. Věk je až druhořadý a 15 let není věkový rozdíl, který by musel znamenat nějaký problém.
29. 7. 2010 9:39:02
Mě je 21let a příteli 36let. Opravdu bych věk neviděla jako nějakou překážku. V posledních dnech se o našem problému s přítelem bavíme a opravdu chce i on najít řešení.
29. 7. 2010 11:48:50
V tomhle věku těch 15 let rozdílu vůbec nevadí. Řada mužů má rádo partnerky mladší a dosti ženám starší partner vyhovuje. Mladší partnerka je spíš lidsky méně zralá než muž, ale normálně jsou ženy tak o 5 let dopředu, takže ten rozdíl je menší. Má to své nevýhody, ale i výhody, takže řada mužů i žen preferuje takovýto věkový rozdíl. Problematičtější je, když je partnerka třeba o 9 let starší, tady to může vadit víc. Ale i tato kombinace některým dvojicím vyhovuje, tak proč ne.
PhDr.Burdova [Psycholog]
9. 8. 2010 12:12:37
Vypadá to tedy, že jste na dobré cestě. Ať vám společné řešení přinese hodně inspirace!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy