15341  29. 7. 2010 20:36:21

Krvácení při začátku užívání ATK

Dobrý den, začala jsme brát moji první antikoncepci Chloe dne 20.7., tj. v den prvního dne menstruačního cyklu. Předtím jsem žádnou jinou antikoncepci nebrala. Problém mám v tom, že už je 29.7. a já ještě pořád krvácím, tj. už 10.den. Krvácení je už sice slabé, ale jsou tam i sraženiny a krvácím třeba až k večeru a občas mě pobolívá břicho. Předtím než jsem začala antikoncepci brát jsme krvácela nejdéle 6 dní. Je to normální, zvykne si tělo časem na prášky a bude vše jako dřív nebo to mám nějak řešit? Mám z toho docela strach, je mi teprve 18 let. Děkuji předem za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie, báť sa nemusíte je to normálne a môže to trvať aj niekoľko týždňov a opakovať sa to môže aj prvá tri mesiace užívania ATK. Takže vaše telo si začína zvykať dávkam hormónov, ktoré mu formou ATK dávate. Stačí ak budete pravidelne lieky užívať, v hodinu, ktorú ste si sama zvolila a bude účinnosť dostatočná, aj napriek miernemu špineniu.

Komentáře uživatelů ...

30. 7. 2010 8:33:57
Ahoj! Keď som ja brala svolu prvú HAK mala som podobné problémy. Špinenie bolo hádam aj dva mesiace, ale potom sa všetko dalo do poriadku. Telo si musí na dávku hormónov zvyknúť.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky