15495  1. 8. 2010 23:56:09

Příznaky těhotenství a pravdivost testu.

Můžou být příznaky těhotenství bolest břicha nebo spíš takový tlak pod pupíkem, nafouklé břicho, hustý bílý hojný výtok, bolesti v zádech, bolesti hlavy, zvýšená sexuální touha, změny nálady- chvíli jsem naštvaná, za chvíli jsem v pohodě. Už jsem to přes měsíc nedostala, ale test mi vyšel první s citlivostí 25 mIU/ml se slabou čárkou, potom 2 s citlivostí 10 mIU/ml byly negativní. Každý jsem dělala v jiný den, vždy z ranní moče. Slyšela jsem, že když je hladina hcg vyšší, tak se ten test ukáže jako negativní, je to pravda? Od ovulace je to 48 dní. Děkuji za odpověď, Jitka.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Milá Jitko, příznaky těhotenství to mohou být, ale pouze nejisté. Jediné, jak se dá těhotenství potvrdit, je udělat si těhotenský tes z moči, z krve nebo navštívit gynekologa a nechat se vyšetřit. Pokud je to 48 dní od ovulace a test Vám vyšel negativní, objednejte se na gynekologii, kde Vám menstruaci vyvolají a domluví se s Vámi na dalším postupu a úpravě cyklu. Testy, které lze volně zakoupit, by měly být spolehlivé a těhotenství prokáží za 14 dní od oplodnění.

Komentáře uživatelů ...

2. 8. 2010 8:38:57
Test je pozitivny najneskor na 15 den po ovulacii.Ak aj vtedy je negativny,tak nie ste tehotna. 48 dni po ovulacii a este ste nedostali mens.,to je vela,ja by som uz vyhladala lekara. Menst.mate dostat na 15-16 den po ovulacii A to nie je pravda,ze cim vyssia je hladina HCG,test je negativny.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk