15498  2. 8. 2010 2:53:00

Věrná nebo nevěrná?!?

Dobrý den, mám vztah 6let a nyní máme před svatbou.Svého přítele miluji, jsem s ním šťastná a dokážu si představit, že spolu budeme celý život, ale potkala jsem jednoho muže. Z počátku jsme se stýkali pouze kvůli sexu, nevěřitelně mě přitahoval a přitahuje a je mezi námi neúnosné erotické dusno, zkouší se mnou věci, o kterých jsem ani neslyšela, natož můj přítel. Po půl roce jsme začali oba cítit neco víc, milenec nechce, abych opustila svého přítele a ani já to nechci, ale zároveň s ním nedokážu ukončit poměr. Trvá to už déle jak rok, kupodivu s partnerem máme velmi pestrý sexuální život, řekla bych že daleko lepší než kdy dřív, ale trápí mě výčitky svědomí. Můžete mi poradit, co dělat?

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Buď ukončiť jeden vzťah alebo druhý. Oba nemôžete mať paralelne, aj keď Vám to teraz vychádza. Výčitky máte, lebo sama viete, že tým priateľovi ubližujete. On je v tom, že Váš vzťah je bezproblémový a plánujete svadbu, ktorá je oficiálnym priznaním toho, že ten muž je pre Vás jediný a chcete s ním plánovať budúcnosť. Pokiaľ Váš milenecký pomer trvá viac ako rok, nedá sa hovoriť len o nevinnom flirte. Máte 2paralelné vzťahy a nutne sa jedného musíte vzdať. Inak nemá zmysel plánovať svadbu. Bol by to len ďalší uzlík na Vašom už aj tak dosť zauzlenom povraze života...

Komentáře uživatelů ...

2. 8. 2010 15:52:54
Výčitky máte oprávněně. Určitě odložte svatbu, třeba si najděte nějakou výmluvu. A rozhodněte se, kterého muže budete chtít. Toho, co vás chce jen jako milenku, ale bez závazku. Nebo toho, co si vás chce vzít. Jemu ovšem by mohlo vadit, kdyby se dozvěděl o současném milenci, zvl. po svatbě. K němu by bylo poctivé vztah zrušit - a mít jen ten milenecký. Zkusit si, jak by to fungovalo jako vztah na víc než jen sex. Tj. až si to užijete, rozpadne se to. A pak začít vztah nový - ale vždy jen s jedním mužem.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy