15499  2. 8. 2010 5:26:49

Plodnost a velkost varlat

Dobrý den, je mi 22, moje varlata se mi zdají být malá, penis mám v erekci dlouhý cca 10 cm a elakuluji menší množství nazloutle tekutiny. Mám kvůli tomu pochybnosti ohledně sve plodnosti a mužstvi. Nikdy mi žádný lékař varlata nevyšetřoval a přijde mi hloupé ho o to zadat, zvlášť když mne to neboli a podobně. Rád bych se proto zeptal, zda mám překonat stud a co by to mohlo znamenat.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Veľkosť semenníkov nič nevypovedá o vašej plodnosti, teda pokiaľ u vás nie je nejak spomalený rast a dospievanie, čo si myslím, že nie je. Pokiaľ chcete vedieť či ste plodný alebo nie, tak si dajte vyšetriť spermiogram a budete hneď vedieť ako na tom s plodnosťou ste.

Komentáře uživatelů ...

2. 8. 2010 12:46:07
To že sa vám zdajú malé môže byť len subjektívny dojem. Ale keď uvádzate rozmer ten v skutočnosti je na dolnej hranici normy. Prosím v žiadnom prípade nie malý. Ak máte o sebe pochybnosti zájdite za urológom a presne čo ste tu napísal povedzte jemu. Chcete vedieť na čom ste ak by ste chcel si založiť rodinu. Vyšetrí vás a nevrhne možnosti riešenia prípadného nedostatku.
11. 8. 2010 12:42:53
Na úvod. Velikost penisu nesouvisí s plodností ani se schopností uspokojit parnerku, protože je většina stejně vzrušívá přes klitorys. Nyní k věci: Velikost varlat by měla být od 3,5cm. Pod 3cm je to určitě potřeba vyšetřit spermiogramem (abstinence pár dní a pak na klinice sám v pokojíčku naplníš co to půjde kádinku a odevzdáš do okýnka). Případná nepřítomnost spermií může být dána mnoha faktory. 1) "mechanické" - ucpané cesty způsobené většinou zánětem v minulosti, příp. ejakulace do močového měchýře - je třeba provést kontrolu přítomnosti spermií v moči při ejakulaci (spec. postup) 2) genetické - malá varlata ukazují často na poruchu některých genů a nemusí to být spojeno s nijiným přízanky. Často se o tomto muži dozvídají až v době, kdy chtějí založit rodinu - jsou trvale neplodní. Genetické vyšetření pro Tebe znamená odběr krve na odd. genetiky 3) hormonální - nerovnováha hormonů, je třeba se objednat na vyšetření hladiny hormonů 4)Doporučuji provést kontrolní spermiogram Nízké mn. spermií nebo další problémy nebudu komentovat, protože v případě odběru spermií je vždy v budoucnu možné provést oplodnění vajíček partnerky. Rozhodně nedoporučuji otálet a kontaktovat svého obvod. lékaře. Ještě pozor: V případě, že Vám vyšetření vyloučí genetické poruchy a bude tedy výskyt spermií možný, upozorńuji na rizikovost odběrů spermií přímo chirurgicky z varlat. Jedná se o zákrok, který může narušit i tvornu testosteronu. Je tedy vhodné spolupracovat s odborníky.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot