15622  4. 8. 2010 12:02:30

Nepriechodne vajickovody?

Prekonala som cisarsky rez v 17.tt, r.2005, kyretaz v 9.tt, r.2009. Odvtedy neviem otehotniet. Diagnoza uterus subseptus. Som 6.den po zakroku. Prebehol dobre aj hystologia je ok. Zistili ze mam nepriechodne vajcovody- vdaka zapalom po predoslych 2 operaciach.
Su zablokovane pri usti do maternice. Je mozne, ze by sa este dako uvolnili? Alebo je mozne ze sa lekar zmylil? Co mozem este podstupit pred tym, nez vyskusam IVF? Nechce sa mi verit, ze uz nemam ziadne ine riesenie. Som z toho na dne.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
K tomu, jaká je šance s takovým nálezem spontánně otěhotnět se musí vyjádřit Váš ošetřující lékař podle dostupné dokumentace. Chápu, že je to pro vás velice smutná zpráva, není to ale tragédie a s dnešní moderní medicínou a programy asistované reprodukce se jistě vytouženého miminka brzy dočkáte a nebudete se muset několik let marně snažit otěhotnět. Srůsty vejcovodů a jejich neprůchodnost jsou častou komplikací po operacích v oblasti malé pánve. Bohužel se s nimi skutečně nedá nic dělat a ani cvičení podle Mojžíšové Vám v tomto případě asi nepomůže. Zkusit těhotenství cvičením a přirozenou cestou jistě můžete, ale zda se to podaří se dá těžko potvrdit. Konzultujte Vaše otázky ještě s Vaším gynekologem. Držím Vám pěsti, buďte silná, vše nakonec dobře dopadne!

Komentáře uživatelů ...

4. 8. 2010 14:13:07
este by ma v spojitosti s nepriechodnymi vajickovodmi zaujimalo,ci by mi nemohla pomoct mojzisovej cvicebna metoda,alebo nejaka ina....?

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk