15631  4. 8. 2010 13:56:33

Přetahování předkožky

Dobrý den, mám problém u mého 2 letého syna. Nejde mu přetáhnout předkožka. Každý den to zkoušíme ve vaně a mažeme dětským olejíčkem, ale předkožka né a né povolit. Nejde nám vidět ani špička žaludu. Kamarádka mi říkala, že mám jít za urologem, že nám předkožku strhne, ale to já nechci. Nevím jestli to dělám správně. Prosím o radu děkuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ešte sa to môže do 3 až 4 roku zmeniť. len pekne pravidelne preťahujte tak ako to pôjde. Nič nerobte na silu. prečítate si odpovede a reakcie na rovnakú otázku v detskej poradni. Ak to nepôjde ani v 4 rokoch, tak bude lekár už nutný. Pokaiľ teraz nemá problémy s močením, tak nie je to nutné hneď riešiť.

Komentáře uživatelů ...

4. 8. 2010 13:59:26
Někdy to ve 2 letech nejde, ale není třeba se znepokojovat. Můžete ale zajít za specialistou (dětská chirurgie, dětská urologie), který by se na to podíval. Možná by jen doporučil další postup, možná by předepsal mast na uvolnění, nebo provedl odlepení sondou.
16. 9. 2010 10:14:44
Ano, to je u většiny chlapcu. My jsme měli to stejne šly jsme na chirurgii a tam předkošku uvolnili sondou,ale je to bolestivé, ale pomuže, pak každý den přetahovat umývat a mazat mastičkou, taky se zpočátku dělají oplachy v heřmánku.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí