15637  4. 8. 2010 15:05:50

Vynechání menstruace, mám 47

Je mi 47 let. Mám zavedeno nitroděložní tělísko-DANU asi 7 let. Vždy jsem měla menstruaci pravidelnou až v letošním roce jsem měla někdy menstruaci až třeba za 40 dní. V květnu jsem měla mentruaci silnou, v červnu jsem jenom špinila a teď v červenci jsem neměla žádnou. Udělala jsem si několik těhotenských testů, všechny negativní.
Je to začátek menopauzy a nebo je to tím, že tělísko mám již hodně let? Jsou těhotenské testy spolehlivé? Je možné ještě v tomto věku a při zavedené DANĚ otěhotnět? K lékaři jsem objednaná až na polovinu srpna. Děkuji Marie H.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ si test robíte podľa návodu a opakovane vám vychádza rovnaký výsledok, tak áno sú spolahlivé a možete danému výsledku veriť. Jednak už aj vek sa može podpísať na pravidelnosti cyklu a jednak teliesko by malo byť zavedené len na 5 rokov, ak ho tam máte dlhšie, tak vás už tak či tak pred neželaným tehotenstvonm nechráni, takže je nutné si ho nechať vybrať, to v každom prépade a potom s lekárom poriešiť pravidlenosť cyklu. Pokiaľ test je negatívny, tak to nie je akútny problém a kľudne to počká až na plánované objednanie.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky