15675  5. 8. 2010 14:57:06

Masturbacia v tehotenstve

Dobry den. Snad vam nebudem pripadat divna, ale som v 37. tt a som sama. Teda nemam partnera. Asi od 5 mesiaca mam zvyseny sexualny apetit, tak som masturbovala sama. Ale posledne tyzdne sa bojim. Neviem, ci to nemoze nejako ublizit, kedze sa uz mozno zacnem kazdu chvilu otvarat a nerada by som si tam nieco zaniesla. Moze uskodit lubrigacny gel? Alebo ja neviem. Gynekologa sa na to pytat mi pride blbe. Snazim sa to obmedzovat, maximalne raz za tyzden, niekedy odolavam aj 2 tyzdne. Ale mam dojem, ze mi to obmedzovanie uz lezie na mozog. Je to normalne? Vedeli by ste mi nieco poradit? Dakujem za odpoved.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
S masturbací v těhotenství určitě není problém, pokud budete dodržovat základní hygienické podmínky. Pokud máte obavy, volte raději zevní stimulaci klitorisu. Miminku určitě neuškodíte, ani s používáním lubrikačního gelu by neměl být problém.

Komentáře uživatelů ...

5. 8. 2010 16:45:53
Pokud není těhotenství rizikové, tak se styk vůbec nezakazuje. Ke konci se jen doporučí s méně hlubokým zasouváním penisu. Pokud budete masturbovat bez zasouvání předmětů, tj. hlazení klitorisu, labií, sprchou na tata místa apod., nemusíte se vůbec omezovat. Ale je možná i vaginální stimulace, pokud gynekolog styk výslovně nezakázal.V tom případě jen mělčí zásun.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie