15687  5. 8. 2010 17:19:20

Sex se mi nelíbí

Dobrý den, mám asi zajímavý problém, mám ráda svého přítele, je milý, hodný a je nám spolu dobře, ale jde o to že se mi sex všeobecně nelíbí a mám ho jen kvůli tomu, že ho chce on a když už to probíhá, tak se modlím ať to rychle skončí. Nemám ani orgazmus, ale podle různých otázek nejsem sama, tak to už neřeším a vadímí i když se mě přítel dotýká na intimních místech, mevím co s tím mám dělat, bez sexu bych mohla být celý život a nevadiloby mi to, ale bez přítele ne, poraďte prosím jak se naučit mít ráda sex, je mi 22 a příteli 25. Děkuji za odpověď

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Je Vám 22 let, Vaše sexualita se bude v příštích 10, 15 letech ještě hodně rozvíjet. Takže můžete určitě očekávat vzestup Vašich potřeb. U žen, oproti mužům, je míra vzrušení opravdu hodně propojená s psychikou. Je to tedy prostor pro Vaše osobní zkoumání, co Vás vzruší, ať už jsou to místa na Vašem těle, cokoli na Vašem příteli nebo jiném muži, hlas, jednání, vizáž, nebo třeba námět erotického příběhu. Nebojte se dělat sama v sobě takové průzkumy a oddávat se snění. Zároveň na to vše máte času opravdu dost, takže netřeba žádné velké snahy ani spěchu. Partnerovi se nebojte říct, že jste nikdy moc na "tyto věci" nebyla.. Asi bych Vám neradila s ním spát kvůli němu. Frekvenci snižte, protože máte oba rozdílné potřeby a je lepší se v nich setkat někde na půli cesty. Nakonec, vůbec nejste nijak ojedinělý případ, žen s podobně nízkou potřebou sexu je docela značné procento než by se v naší společnosti předpokládalo. (Sex a být žhavý a sexy je dneska hodně "in")

Komentáře uživatelů ...

5. 8. 2010 17:46:41
Orgasmus v tomto věku při souloži nemá snad většina žen. Možná jste asexuální typ, možná zatím vám partnerský sex nic neříká. Můžete se sexem přestat, pokud vám nevyhovuje. Přítel si může řešit svépomocí, ale nejspíš by si našel jinou. Je to věc vašeho rozhodnutí, ale většina mužů ten sex vážně chce.
5. 8. 2010 18:27:33
A dá se stím něco dělat???Nebo jsem snad jediná na světě? S přítelem máme sex pravidelně 2x každý druhý týden,tak se to dá vydržet,asi se budu muset podřídit,ale nějaká rada jak by se to mohlo stát pro mě lepší by se hodila od kohokoli.
5. 8. 2010 20:44:55
Jediná na světě fakt nejste. Ve viktoriánské době v Anglii se bralo, že sex je pro ženu nepříjemná záležitost, kde ovšem musí mužovi vyhovět. Jistě to bylo přehnané díky prudérní době, ale zčásti to odráželo i něco normálního. Berte to zatím jako investici do vztahu, tak jako když muž koupí kytku nebo čímkoli vám chce udělat radost, přestože mu to samotnému nic nedá. Ale ta sexuální apetence se nejspíš zvýší, sama během pár let. Frekvenci sexu nemáte tak častou, tak by to nemusel být problém. Zkuste se vnímat sex jako hezký i bez orgasmu, funguje to tak u řady žen. Bez orgasmu při souloži, ale sex mají rády.
Falko
5. 8. 2010 21:04:13
Ok,děkuju za radu,hned je mi o něco líp :)
5. 8. 2010 21:35:04
Zkuste být pozitivně naladěná, sex je hodně ovlivňovaný psychikou.
6. 8. 2010 10:25:15
Zkuste se naučit mít ráda sama své tělo. Postupně, Sama se sebou zjistit, co je příjemné. Určitě ta místa existují a potřebují určitou intenzitu... Pak si ho navedete. A při tom, až budete spolu, zkuste to nevnímat jako sex, ale že je vám ten někdo v té chvíli nejblíž, jak jen to jde. Takový by-pass přes duši ;-) Je to ale tenký led. Co až se pohádáte?.... Druhá varianta je, říct mu to natvrdo jak to prožíváte, a ono to nějak dopadne. Jednou mu to totiž možná ve vzteku, nebo i jinak řeknete a bude se cítit hodně podvedený.
Falko
8. 8. 2010 23:06:27
No já zkusím raději tu první radu,budu pozitivně naladěná a snad to nějak dopadne a pár hádek už taky bylo,ale vždy sme se hezky usmířili :D,já si myslím,že to půjde,jen si musím dát více času a přítel je tolerantní,tak je to fajn.S tou psychikou máte pravdu,přítel má problém se do mě dostat bez použití gelu a doktorka mi řekla,že sem asi nějak psychicky zablokovaná,jenom najít ten správný čudlík jak se odblokovat....

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy