15769  7. 8. 2010 17:00:22

Kvasinky- zápalv tehotenstve

Píšem vám už druhý krát, mala som problémy s výtokom a trochu som aj krvácala, môj lekár mi predpísal Polygynax, ktorý som si vkladala 6 dní, potom problémy prestali. Teraz po asi desiatich dňoch mám znovu silnejší výtok a pocit, že ma všetko svrbí. Môj lekár bude ordinovať až v utorok a ja som v 24.tt, neviem či mám čakať, alebo utekať na pohotovosť.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Kvasinky jsou v těhotenství častým problémem a je potřeba většinou opakovaná léčba. Pokud ale lékař při kontrolním vyšetření přímo infekci nepotvrdil, zkuste např. jen s opatrností výplachy Rosalginem nebo si kupte v lékárně boraxové globule, ev. užívání probiotik- laktobacilů na úpravu poševního prostředí. Hlavně se zaměřte také na to, zda neděláte i dietní chyby- zda nejíte příliš sladkého, které kvasinkám svědčí.

Komentáře uživatelů ...

11. 8. 2010 12:56:50
Bola som u lekára a výter, ktorý mi urobil bol negatíny žiadny zápal ani kvasinky. Je to bežné, že mám stále pocit ako keby ma tam niečo svrbelo? Kúpila som si v lekárni Multi-Gyn ActiGel výrobca udáva, že mastička sa môže používať aj v tehotenstve. Je ešte niečo čo by som mohla urobiť, aby som predišla zápalu alebo kvasinkám?

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk