15780  7. 8. 2010 20:04:22

Co s rozchodem, který vlastně nechci?

Dobrý den,
před měsícem jsem zjistila, že přítel, s kterým jsem deset let, si našel v práci milenku. Přiznal se k tomu, Prý s ní plánoval nový začátek a ona z toho nakonec ustoupila a zůstala se svým přítelem. Já jsem od něj odešla s odhodláním, že vztah pro mě skončil. Nemůžu mít děti,přítel je chce, přesto mi stále tvrdil, že jsou i jiné možnosti a že to nějak vyřešíme.Čtrnáct dní jsme nekomunikovali vůbec,nyní mi píše že chce čas a že o mě nechce přijít.Když se sejdeme, abychom si promluvili,pořád dokola opakuje,že chce čas a že přemýšlí o tom,proč se mu to stalo když mu se mnou vlastně nic nechybělo.když se opil,říkal,že už půl roku plánoval něco jiného,a ta slečna mu do toho vlezla náhodou. potom říkal, že si nepamatuje co říkal a zase že o mě nechce přijít a že ví,že by mi měl skočit kolem krku ale že to prostě zatím nemůže udělat protože si to srovnává v hlavě.Já se trápím,protože bych potřebovala nějaký závěr. dobrý nebo špatný. ale tohle je hrozný. jak dlouho mu mám dát čas a má to vůbec cenu, když plánoval nový začátek?

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Po 10tich rokoch sa nedá žiaden vzťah ukončiť len jedným slovom, ani tým, že si jeden z partnerov nájde niekoho iného. Sama musíte vedieť, či tento vzťah má svoje pevné základy, či obaja chcete to isté. Či toto bolo len partnerovo zaváhanie alebo to bolo vyvrcholenie niečoho, čo vo Vašom vzťahu už dlhodobo nefungovalo. Porozprávajte sa ako chcete pokračovať ďalej. Neuspokojte sa s odpoveďou, že "neviete". Obaja si povedzte Vaše predstavy. Ak jeden z Vás navrhne deti, skúste si túto myšlienku zreálniť, ako? Adopcia? Kľudne si nechajte na rozhovor dostatok času. Nemusíte všetko vyriešiť za jeden večer. Treba si však uvedomiť, že či spolu ostanete alebo sa rozídete, vzťah sa otriasol a chvíľu bude trvať kým sa spamätáte. Možno ale práve táto situácia Vás prinúti porozmýšľať nad tým, že vzťah treba neustále oprašovať a pestovať.

Komentáře uživatelů ...

11. 8. 2010 13:48:11
Dobrý den, děkuji za odpověď. Komunikace se nám stále nedaří, stále dokola opakuje, že si vše rovná v hlavě a já se začínám dostávat do pozice, kdy vlastě já žebrám o to, aby se vrátil, přesto, že by měl přijít on, minimálně s kytkou. Myslím, že potřebuje kamarádku, kterou jsem mu celých deset let dělala, a chtěl by se bavit o počasí a o práci..Já prý na něj moc tlačím. Jakmile chci alespoň náznak něčeho do budoucna, opět na něj moc tlačím..když mu řeknu, že tedy končím já, začne psát že je to na mě, a že on končit nechce..tak co s tím?
14. 8. 2010 21:12:23
... a čo keby ste zmenili postoj a proste to prestala riešiť? Teda je to veľmi ťažké no on by sa začal tomu čudovať a veci riešiť prečo to tak je. Vôbec sa o tom nebavte, proste žite ako doteraz a on keď si to zrovná v hlave sám to bude chcieť riešiť. Teraz mi to skôr z jeho strany príde ako keby si nechával zadné vrátka že tá dievčina čo s ňou bol si to snáď ešte rozmyslí..

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy