15787  7. 8. 2010 22:51:16

Vynechání 2 pilulek v posledním týdnu

Dobrý den, protože se mi pokazil mobil (nefungoval budík na mobilu), zapomněla jsem si dvakrát vzít pilulku antikoncepce Yasminelle - byly to poslední dvě tablety před pauzou. Měla jsem sex v den první zapomenuté tablety. Normálně beru tablety vždy v 24:00hod. Dnes, když jsem to zjistila, tak jsem vzala obě dvě tablety naráz v 13h a chci začít brát další sadu pilulek bez vynechání týdne na menstruaci. Dělám to správně? Za jak dlouho začne antikoncepce zase naplno fungovat? Jak dlouho teď mám používat při milování s přítelem kondom? Děkuji moc za odpověď. Jana

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Navázat dalším balením můžete, ale raději se minimálně týden ještě chraňte jinak. Možná začnete krvácet nebo špinit vlivem zapomenutí těch 2 tabletek. Těhotenství také není úplně vyloučeno. Raději si udělejte ještě za 14 dní těhotenský test.

Komentáře uživatelů ...

8. 8. 2010 15:23:05
ahoj, mě paní doktorka řekla, že to nevadí...poslední pilulky totiž fungují už 24 hodin, mě se stalo to samé. Řekla mi, abych neudělala pauzu, stejně jako jsi to udělala ty...řekla bych, že jsi normálně chráněná,ale pro jistotu bych ještě týden používala kondom:)

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky