15812  8. 8. 2010 20:15:16

Kdy zacit brát nové plato při vynechání tabletky

Dobrý den, pravděpodobně jsem zapomněla užít jednu tabletu ve 3.týdnu. Antikoncepce: Triregol 21+7, jedna se o 17. tabletu. Nove plato bych mela zacit brat zitra, zbyla mi ale jedna tabletka navic (ta bez hormonu - protoze diky vynechani te jedna tabletky se mi to cele posunulo). Mam ji dobrat zitra a nove plato zacit brat az v utery? Nebo ji mam brat s novou tabletkou noveho plata dohromady?
Je mozne, ze bych mohla otehotet? V receptu pisi nasledujici: "3.týden, Riziko selhání kontracepce je bezprostřední vzhledem k nadcházejícímu intervalu bez kontracepce. Přesto však není potřebné použít další kontracepční opatření, za předpokladu, že po dobu 7 dnů předcházejících vynechání první tabletky užila žena všechny tablety správně. Pokud to není tento případ, doporučuje se postupovat podle níže uvedeného schématu a současně po dobu sedmi dnů zajistit další kontracepční metodu." Pred vynechanim jsem uzivala vsechny tablety spravne, styk jsem mela asi 5. den po vynechani tablety. Menstruaci jsem dostala take uple presne, jako vzdy. Prosim o odpoved, predem dekuji!

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Postupujte tedy podle návodu. S novým balením začněte tak, jak jste zvyklá, nedělejte pauzu delší než 7 dní. Poslední neaktivní tabletku nemusíte užívat, ale 8. den začněte brát další balení antikoncepce.

Komentáře uživatelů ...

17. 8. 2010 21:39:43
Bohuzel jsem ale zacla brat 1.tabletu z noveho plata az v utery (10.8.), misto pondeli, protoze jsem myslela, ze musim dobrat vsechny tablety z predchoziho plata. Udelala jsem tedy 8-denni pauzu. Mela jsem od te doby cca 3x styk, kdy se pritel udelal do me. Ted jsem z toho uplne zmatena, protoze nevim, jestli muzu byt tehotna, nebo ne?
Běla [Porodní asistentka]
19. 8. 2010 13:20:28
Tu neaktivní tabletku jste nemusela užívat. Otěhotnět jste mohla, ale užívejte tabletky dál, raději teď na ně minimálně týden nespoléhejte a za 14 dní si udělejte těhotenský test. Při posunu v užívání nového balení riziko je, věřím ale, že to dobře dopadne!

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky