15951  11. 8. 2010 15:37:37

Manžel nevěrný s kamarátkou

Dobrý den, s manželem jsem 5 let a rok jsme menželé. Hned po svatbě mě začal podvádět s ženou, která byla kamarádka, je přítelkyně jeho kamaráda a ještě navíc naše sousedka. Trvalo to asi tři měsíce, stýkali se v hotelech a u nás doma.
Manžel mě ujišťuje, že to již dávno skončilo, že by mě nikdy neopustil (ikdyž v tom jejich vztahu byly city) a že mě miluje. Celá situace prý vznikla z jeho pocitu sklámání při ztrátě zaměstnání. Přitom já jsem ho podporovala jak jen to šlo.
Celou situaci jsem se snažila řešit s chladnou hlavou, dát mu ještě šanci. Manžel se chová pěkně, snaží se. Ale já je prostě spolu vidím pokaždé, když ulehám do postele a dělá se mi zle z toho, že zašel tak daleko a spal s ní v naší posteli (bez ochrany). Přemýšlím o tom celé dny. A i s odstupem času už mu nedokážu věřit. Tím trápím sebe a myslím, že i jeho. Mám tomu ještě nechat čas nebo raději začít znovu někde jinde? Myslela jsem, že čas vše trochu "vyléčí", ale zatím je to jen horší.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Situace takto brutálně zklamané důvěry a lásky je nesmírně těžká. Kdo by se Vám divil, že se Vaše trauma opakuje při každém podnětu, co Vám vše připomene. Radit, zda to ještě zkusit nebo už dál na tutéž kartu nesázet je hrozně těžké. Vemte si rozhodně nějaký čas na důkladnou rozmyšlenou. Asi bych měla na Vašem místě potřebu ještě úplně pochopit, o co to u něj vlastně doopravdy šlo? Ztráta zaměstnání, tedy jeho pocit selhání a snížené sebevědomí? Nebo tedy v tom byly city? Zamiloval se tedy do Vaší sousedky a společné známé? Nemohl třeba hrát roli jakýkoli problém uložený někde ve Vašem vztahu - a tedy pro vás dva nějak ŘEŠITELNÝ, aby se něčemu podobnému opravdu mohlo jednou pro vždy předejít? Za jakých okolností to vlastně skončilo, respektive, tím, že jste se o všem dozvěděla? To bych řekla, že ve Vašich úvahách může hrát také svoji roli. Myslím, že klíčem k té správné odpovědi pro Vás, je porozumění: o co šlo, jak by se to vyvíjelo dál bez prozrazení či s prozrazením, a jak se může problém dál promítat či může být vyřešen. Velkou výhodou pro Vás jsou nyní všechny ty informace, i když bolestivé - všechny klíče Vám nyní pomohou.

Komentáře uživatelů ...

11. 8. 2010 22:10:56
Naprosto chápu Vaše pocity..stalo se mi něco podobného,ale má kamarádka to naštěstí nebyla,byla to jeho "kamarádka" a v naší společné posteli s ní nespal. Dali jsme si pauzu a dala jsem mu s ní prostor,bavili jsme se spolu naprosto otevřeně o všem! Bohužel mi toho řekl až moc i to,co jsem vědět nechtěla. Pak jsme byli opět "spolu", tamten vztah skončil.Ale cítila jsem přesně to samé, viděla je stále spolu, nevěřila mu a už ten krásný cit lásky přehlušil spíš smutek a zklamání..Stále jsem se k tomu vracela,i mu v posteli brečela,když něco řekl,co mi ji připomnělo a nedokázala s tím žít,stále jsem byla uvnitř smutná a trápila se,ikdyž jemu jsem nic neřekla.Nakonec jsem zjistila,že mu to nedokážu odpustit,rozvedla se a odjela do ciziny.Tady jsem potkala plno zajímavých můžů a nelituji.Musíte žít přítomností a ne v minulosti navíc tak bolestné! Hodně štěstí!! PS: najdete si lepšího, podvod hned po svatbě je hnus!!
29. 9. 2010 8:51:44
Pro všechny zklamané a podváděné dopuručuju knihu Intimně po mailu, je to na trhu novinka, a svým nadhledem a humorem mě hodně pomohla. Napsaly ji dvě maminky a to formou mailové korespondendence, někde jsem dokonce četla, že to je podle skutečné události. Monika

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy