15973  11. 8. 2010 22:22:50

Nespavost a podrazdenost 15ti měsíčního dítěte

Dobry den, 15ti mesicni syn pres den spi cca pul hodiny dopoledne a pul hodiny odpoledne, vzdy se proboudí s placem, je nevyspaly, ma kruhy pod ocima, mne si oci, oblicej a je protivny, vztekly a podrazdeny. Pres noc spi cca 8 az 10 hodin, budi se pouze na piti caje. Rano se nekdy budi v 6, nekdy v 8, ale uz rano jevi znamky nevyspani a odmita dale spat. Trpi ekzemem, ktery ho ale nesvedi, spise se jedna o suchou, drsnou pokozku. Pripada mi, ze ho obcas boli brisko, ale prujem nema. Nevim, jak docilit toho, aby spal tak, aby mu to stacilo a nebyl unaveny. Dekuji za odpoved

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No on sa celkom pekne vyspí v noci a počas dňa až tak spánok potom nepotrebuje. Dieťa samé si určí ako dlho a často potrebuje spať, myslím, že žiadna metóda nie je na to, aby ste ho donútila spať aj cez deň dlhšie. Tak skúste vynechať doobednajší spánok a dávajte ho len po obede a ako sa zobudí, tak ho z postieľky hneď neberte, možno ak si ho nebudete všímať, tak po prvom prebudení môže ešte zaspať a ak sa bude pýtať von, no tak ho z postieľky vyberiete a nebudete si ho veľmi všímať ak bude mrzutý a uplakaný. Len na neho zbytočne upozorňujete. Pomaličky postupne ho nechajte prebrať so spánku a zaujmite ho nejakou hrou napríklad.

Komentáře uživatelů ...

4. 9. 2010 18:26:40
tříletý přes den nespí usíná nepravidelně ( od 20h. 21,30)sám. Modré kruhy pod očima.přes den je aktivní.Děkuji
14. 9. 2010 21:52:25
Dobrý den, máme něco podobného. Je mu 2,5 a již rok odmítá spát přes den. Celý den se nezastaví, je hodně aktivní a večer nám usíná také v přibližně stejný čas, jako Váš syn. Nemohu s tím nic dělat, nezabírají pohádky, odměny ani cokoliv jiného. Takže i Vám přeji hodné sil, musíme to vydržet a věřit, že se to s věkem zlepší. V pubertě je určitě nebudeme moci vyhnat z postele :)
25. 11. 2010 23:25:09
Dobrý den, s naší roční holčičkou máme problém se spaním. Přes den spí jen málokdy, po vložení do postýlky se okamžitě postaví a vříská. To stejné, ale ještě v horší míře se projevuje večer. Horko těžko usíná, v noci se budí třeba 5x a obvykle pomůže až přestěhování do naší postele. I tak se pořád odkopává a kňourá. Dnes jsme se trápili až do 23:00 a myslím, že do hodiny bude znovu vzhůru a tak celou noc. Začínáme z toho být vyčerpaní, je už tři měsíce. Prosím o radu.
14. 6. 2011 13:40:40
nechat vyřvat ,je to drsný ale účinný,jinak svámi bude mávat víc a víc,vyžaduje vaši pozornost,prostě nechat ji v postýlce a nebrat ji,pokud pláče dejte mléko či čaj,pokud nechce tak třeba cumla či plyšáka,a pěkně spinkej a odejít z místnosti,bude plakat vztekatse ,třeba po 3minutách(budou se zdát jako věčnost)se vratte řekněte pěkně spinkej pohladte zase jděte-to začne ten správný vyrvál,ale naučí se,nebo lehnout k postýlce a dělat že spíte,bude plakat nebo dovádět ale zvykne si,jen to trvá dlouho není to záležitost na jeden týden,hlavně nesmíte povolit vy ani manžel,ale ovoce se dostaví věřte mi.jen vydržet.přeji hodně štěstí a málo pláče.i přez to vše nepříjemné jsou to naše milovaná robátka batolátka.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí