15998  12. 8. 2010 14:13:10

Môže prebiehať ejakulácia bez erekcie?

V prípade, že mam impotentneho priatela, je mozne aby mal ejakulaciu bez erekcie? Ľubica

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Milá Ľubka, impotencia sa dá ale v dnešnej dobe liečiť. Takže bolo by asi najlepšie, keby sa váš partner zveril do rúk odborníkov. Pokiaľ príčina jeho impotencia nie je na nejakom nezvratnom, vážnom podklade, tak je možné s tým niečo robiť.To, že muž je impotentný to ešte neznamená, že nedokáže prežívať orgazmus a ejakulovať. Takže je možné ejakuláciu dosiahnuť, aj keď penis nie je tak pevný ako by mal byť. Pokiaľ by ste chcela mať s ním miminko, tak môže ísť na odber spermií špeciálnou metódou do reprodukčného centra. Medzi tieto metódy patrí: MESA – mikrochirurgická epidermální aspirace spermií, TESE – testikulární extrakce spermatické tkáně,PESA – perkutánní aspirace tekutiny z epididymis a TESA – testikulární extrakce spermatické tkáně podobné ako TESE.



Komentáře uživatelů ...

12. 8. 2010 14:58:25
Pokud chcete mít miminko, tak to můžete zkusit. Masturbujte přítelovi penis, k ejakulaci nejspíš dojde i bez erekce. Pro oplodnění je dobré dát vždy 2 dny přestávku, ne každý den ejakulace. Odběr spermatu je provádí takto u vozíčkářů s ochrnutím, zvláštním vibrátorem pod oblast uzdičky, 3x3 minuty. Ten postup by asi šel na internetu najít. U běžné impotence se snažte normálně partnerovi masturbovat penis, k ejakulaci by mělo dojít i bez erekce.
12. 8. 2010 15:54:30
U nás v Čechách sa hovorí - kto skôr príde, ten skôr melie. Mohli byste zodpovedať v tom poradiu, v ktorom byly dotazy napísane? Lebo tu majú prednosť dotazy vo slovenčine?
Kacenka [Porodní asistentka]
14. 8. 2010 10:13:12
Nie, žiadny dotaz nemá prednosť, máme rôznych odborníkov a každý si odpovedá na svoje dotazy zo svojej poradne. Takže asi tak, je to naše právo.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie