16034  13. 8. 2010 13:02:48

Čůrání malých chlapců

Dobrý den, chtěla bych se vás prosím zeptat na jednu věc ohledně mého synka. Má 3 roky a pomalu už chodí čůrat venku sám bez mé pomoci. Občas mu ještě pomáhám, ale teď si nejsem jistá, jestli mu mám stahovat při čůrání kůžičku dozadu nebo ne? Je to nutné? Stahovat mu jde krásně, nic neškrtí. Předem děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ako vidím a čítam, už vám iní veľmi dobre a vyčerpávajúco odpovedali, takže ja len súhlasím s tým, že je vhodné predkožku pri močení sťahovať.

Komentáře uživatelů ...

13. 8. 2010 14:42:36
Nutné to není, ale takto čůrat je hygieničtější. Naučte ho, aby si kůžičku stáhl sám, je to dobrý zvyk. Nedojde k rozstřikování moči a např. postříkání kalhot, i pro hygienu žaludu je to lepší.
14. 8. 2010 17:32:35
Dobře, děkuji. Jsem svobodná matka, takže se nemám koho zeptat. Viděla jsem ale jednou venku nějakou maminku, která to chlapečkovi jemně potáhla dozadu, takže mu koukalo asi půl žaludu ven.
14. 8. 2010 21:49:24
Určitě stahnutím předkožky nic nepokazíte.Nepřípočurá se a je dobře,že si na to zvykne odmalička a i z hlediska hygienického je to lepší.To,že je to běžné jste se sama mohla přesvědčit,některé maminky to malým klukům dělají normálně a určtě to není nic špatného.
15. 8. 2010 14:01:40
Je to dobrý návyk, pokud synovi při čůrání pomáháte, klidně mu zatím kůžičku stahujte sama, časem se tomu naučí a bude to dělat automaticky. Stačí do půlky žaludu, ale je to jedno, klidně až za žalud. Předkožka vytváří mázek a odkrytí žaludu, byť na 2 minuty mu umožní trochu oschnout.
15. 8. 2010 21:49:15
Jednou jsem čekala na svého m´kamarádá v autě,mohou to být tak 4 roky u obchodního nákupního entra.Vyšla mladá ma´minka,která dávála vyčurat u stromečku malého chlapečka.Stáhla mu kalhoty i slipy a malý měl pindourka postaveného.Hned na počátku močení mu pindíka stahla z kůžičky a koukal mu celý obnažený žalud.Po čurání mu s ním několikrát zatřásla a uložila mu pindika do slipů,to snad,aby nebyl připočuraný.Tak není nutné se s tím trápit,pokud to´jde stahoat při močení určité to je jen ku prospěchu.
15. 8. 2010 23:47:18
To je běžné, než chtějí čůrat tak se jim postaví. Vlastní ranní erekce je běžná u všech mužů, u malých chlapců to je i během dne, protože se neumí ovládat. Stažení kůžičky je lepší, aby v ní nezůstala moč, proto i otřepání po vyčůrání.
16. 8. 2010 21:29:13
Viděla jsem to poprvně a děti zatím nemám.Netušila jsem že se to klučíkům při čurání přetahuje tak,aby se jim obnažil pindík.To,že mu s ním třásla po čurání jsem si myslela,že to je k vůli tomu,aby nebyl připočuraný.Divné mi byo,že to měl postavené.
17. 8. 2010 15:29:34
Přetahovat překožku nutné není, dospělí muži to leckdy nedělají, protože předkožku mají kratší, špička žaludu je trvale odkrytá. Malí chlapci mívají předkožku, která přesahuje žalud, pak je stáhnutí vhodné, kvůli rozstřikování. Stačí do půlky, nebo i zcela dozadu, to je jedno. Otřepání penisu po močení je praxí, kterou dělá automaticky každý muž po vymočení, aby se zbavil kapek moči. Erekce je vyvolaná tlakem měchýře na prostatu, s erotikou v tomto případě není spojená. Možná proto, že nemáte maléhé chlapce, tak to nevíte. Když se nahému malému chlapci postaví, třeba u vody, tak rodiče automaticky vědí, že potřebuje čůrat. Jinak se i divím, že jste si všimla té erekce. Pokud maminka chlapečkovi přidržuje pindík, tak těžko poznat, jestli mu stojí sám nebo je v tom úhlu proto, že mu ho přidržuje.
17. 8. 2010 21:45:55
Toho chlapečka dávala maminka vyčurat snad jen 2 metry vedle auta,kde jsem seděla.Když mu stáhla kratké kalhoty i spodní prádlo bylo vidět jak pindík toho prcka je ztopořený.Nevěděla jsem,že je to tak u chlapečků když se jim chce čurat.Pak mu stáhla předkožku za žalud a držela mu pindíka po celou dobu čurání,ale už jsem poučena,že se to má tak dělat.
17. 8. 2010 23:56:06
OK, to je v pořádku, že si všimnete i zeptáte. Aspoň vás to nepřekvapí, budete-li mít sama syna. Maminky se mezi sebou klidně baví, jak při přebalování "mají postavíno".
18. 8. 2010 21:36:58
Tak určité poučení to je,ale netušila jsem,že se malým klučíkům postaví,když chtějí čurat.To jsem také ještě neslyšela,že při přebalování mají ti mrňousci postavené pindíky,to nebude pravda,nevěřím
18. 8. 2010 22:10:49
Před lety byla reklama (myslím Avon), kde se nad rozbaleného malého chlapečka naklání tatínek. Chlapeček ho najednou počůrá. V ochablém stavu penis nemíří nahoru, fakt ne. Až bude někdo ve vašem okolí mít chlapečka, tak si někdy při přebalování všimněte. Erekce nebude pokaždé, ale uvidíte-li ho častěji, tak občas i s erekcí. Je to zcela přirozená věc.
19. 8. 2010 21:13:20
Reklamu jsem neviděla,ani žádné přetahování a erekci u malých chlapečků,nevím.Ale vím,že třeba mé kamarádky si povídaly o tom,že jeden z těch prcků nemá tu kuličku dole v šourku,nebo,že mají problém i při přetahování předkožky kdy a jak s tím začít a dost často přišla i na řadu debata o klučičí obřízce,ale tam má každá pomalu jiný názor.Hlavné dřív se o tom nikde nemluvilo a teď je to pomalu na denním pořádku.Já o tom také moc nevěděla,ale už jsem ji viděla a to zcela náhodou tak před 5 roky u malého chlapečka,možná mu ani 2 roky nebyli.
19. 8. 2010 21:24:02
Ten klučík měl hrozně malého pindíka,tak,že měl celou tuhlavičku-žalud celý obnažený a za ním to měl obříznuté a sešité.Ta kúžíčka byla červená a bylo i vidět tu jizvičku,ten vzhled je pak úplně jiný.U nás to není obvyklé.
19. 8. 2010 23:24:51
Téma vás docela zaujalo, stejně jako další věci kolem mužských genitálií. Ale myslím, že je to v pořádku a že je dobře, že se lze o těchto věcech bavit otevřeně. Ten chlapec s červenou předkožkou a viditelnou jizvou byl zřejmě krátce po zákroku, u malých dětí se to hojí rychle a časem jizva není vůbec patrná. Obřízek si všímají i dívky, které jedou jako au pair do Ameriky, kde většina chlapců je obřezaná. Naopak u nás, když nějaká dívka měla v rodině večer mýt 4 letého chlapce, tak nevěděla, jak se předkožka stahuje (bylo jí 19 nebo 20). Jinak ty dětské erekce, stahování předkožky na močení, obřízky - to u takhle malých dětí je zcela asexuální záležitost. Erekce jsou nutné z hlediska fungování penisu a muž je má od mala do pozdního věku. Jen některé erekce souvisí se sexuální vzrušením, všechny rozhodně ne, i když tohle ženy a dívky docela hůře chápou.
20. 8. 2010 16:22:45
Je pravda,že se dříve o těchto záležitostech nemluvilo, což je ku prospěchu věci.Nevšímám si jejn já,ale i další kolegyně.To jsem také slyšela nebo o tom četla,že v Americe je to běžná věc,když se narodí chlapec tak ho většinou čeká v krátké době obřízka,je to asi jejich tradice nebo zvyk.Je pravda,že i rodiče dříve nevěděli jak postupovat při mytí chlapců,stahování předkožky apod.
27. 8. 2010 17:14:30
Čurání u našeho chlapečka je velmi jednoduché,stahujeme mu pouze kalhotky na pindíka mu nesaháme drží si ho sám. Když mu nebyli ještě 2 roky tak mu téměř celá předkožka byla operativně odstraněna.Nevznikly problémy se stahováním,se záněty-má to své výhody.Dobře si zvykl a moho říct,že by jsme neměnili.
27. 8. 2010 21:48:11
U malých chlapců je obvyklé, že maminka klukovi pindíka přidrží. Někdy jen proto, že to kluka nenaučila a je nesamostatný, zčásti i proto, že lépe namíří a budou počůrané kytičky v parku a ne kalhoty. Větší hoši to jistě zvládnou sami, pak je třeba je usměrnit, někdy mají třeba tendenci čůrat do výšky apod., což je na veřejnosti jednak nevhodné a při zafoukání jsou snadno počůrané gatě nebo i bunda.
31. 8. 2010 20:47:09
Tak určitě katéměř každá mamina svému prckovi pomůže při čurání,když je maličký.Přidrží mu pindíka,možná i trochu mu ho stáhne,což není na škodu,než se to naučí sám.Má to tak asi být a není na tom vůbec nic špatného.
Admin [Administrátor]
6. 9. 2016 8:29:16
Téma uzavřena !!!

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí