16046  13. 8. 2010 18:13:11

Je to bezdůvodná žarlivost?

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat,mám už 3 roky přítelkyni svobodnou 49 let,já 34 let. A problem je v tom , že si píše sms a mailuje s někym s kým chodila dříve, a já dotyčného znám , už bylo kvuli tomu několik hádek.Furt tvrdí , že už na začátku vztahu mně o tom říkala , že je to dobrý kamarád a, že si s ním sem tam napíše. Ale když píše tak se různě s telefonem schovává,toaleta koupelna atd.Už jsem parkrát udělal to co se nedělá a vlezl jsem ji do telefonu a píšou si jak si chybí jak to jednomu či druhému sluší, jak se těší až se uvidí a další lichotky a jak se potkají tak jen úsměvy a špásování. No a,že jsem byl v tom telefonu to zjistila a já se i přiznal a teď už v telefonu nenajdu nic,protože sms důkladně maže.Jinak je to skvělá ženská, nebýt tohoto tak tento vztah je moc fajn ! Tak neví co s tím dělat.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Špásování, telefonáty o samotě, a témata o tom, jak si vzájemně schází a jak to druhému sluší, nejsou typické pro přátelský kontakt. Je to v podstatě flirt. O nic míň, ale také o nic víc. Vypadá to, že Váš vztah je plnohodnotný. Nejspíš to tedy pro vás jako dvojici neznamená vážnější hrozbu. Ale upřímně. Nelze se Vám divit, že Vám takové chování z její strany vadí. Zajděte spolu do manželské poradny a proberte toto téma. Vyložte své partnerce, jak je Vám to nepříjemné, chtějte slyšet, co ona si tím supluje, zamyslete se společně nad Vaším vztahem. Zřejmě se za partnerčinými potřebami ukážou nějaké rezervy vztahu (či možná nějaký její osobní problém? Krize středního věku? Sebedůvěra? Vaše družka je přecejen od Vás o 15 let starší!). Zapracujte společně na nich. Využijte tohoto problému, aby Vám zkvalitnil vztah.

Komentáře uživatelů ...

18. 8. 2010 7:58:23
Jak jsem již psal na toto téma už bylo doma rozhovorů několik.A končí to skoro vždy nepochopením a tichou domacností.Prý přece neřekne dotyčnému už mi nepiš,nemluv se mnou můj si to nepřeje, ale zase můžu říct , že veřím na 95% , že mezi něma nic víc není. Tak snad čas ukáže jak to vlastně je.
PhDr.Burdova [Psycholog]
19. 8. 2010 9:34:33
K některým vyjednáváním je opravdu prostředí poradny výhodou, tuto myšlenku tedy možná úplně nezahazujte. Každopádně je vidět, že se k věci stavíte dobře objektivně a smylsuplně. Hodně štěstí!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy