16054  13. 8. 2010 20:34:03

Neschopnosť dosiahnuť ejakuláciu

Dobrý deň pán doktor, obraciam sa na Vás s mojím problémom, ktorí už trvá vyše roka. Ja a môj partner žijeme sexuálny život už rok aj 3 mesiace a za tú dobu sa mu nepodarilo dosiahnúť vrchol počas sexu. Máme sa veľmi radi a preto sa snažím všeliako mu pomôcť, pri orálnom sexe sa spraví tak v 50% pokusov a aj to sa musím vééľmi dlho snažiť. Mala som už viac partnerov ale toto sa mi ešte nikdy nestalo a neviem kde je problém a popravde mi to veľmi zle padne. Sa cítim akoby som nebola ja tá pravá sexuálna partnerka pre neho, myslím, že hlavné témy našich hádok vždy viaznu v tomto probléme.. prosím ak by ste mi vedeli povedať, čím je to spôsobené, a ako mu môžem pomôcť.. A či je to bežná vec (lebo doteraz som o tom ani nikde nepočula, a ani na internete nieje veľa článkov na túto problematiku a zdá sa mi to byť dosť vážny problém nielen fyzický ale aj psychický pre oboch). Naozaj by ste mi pomohli s Vašou radou, lebo môj gynekológ by mi s tým asi veľmi nepomohol a obraciať sa s takouto chúlostivou otázkou sa nechcem na nejakých laikov. Vopred ďakujem. S pozdravom Nia.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Silne oddialené alebo chýbajúce vyvrcholenie je nutné riešiť so sexuológom, resp. urológom. Dôvodov môže byť viacero, avšak určite nie pozeranie porna či masturbácia. Z fyziologického hľadiska treba vylúčiť, či partner neužíva nejaké lieky, hlavne psychofarmaká. Tie bývajú často príčinou. Tiež zneužívanie alkoholu. Z psychického hľadiska sa môže jednať o úzkosť z viazania sa alebo môže aj ísť o deviantné sexuálne fantázie. Aj keď partnerovi pripadá, že nie je čo riešiť, je to dôvod na vyhľadanie odborníka. Tvárenie sa, že sa nič nedeje vedie iba k vyčerpaniu a nepokojnosti vo vzťahu.

Komentáře uživatelů ...

13. 8. 2010 21:13:39
a zabudla som napísať, že má 23rokov a ja 21.. a myslím, že máme veľmi otvorený a úprimný vzťah, rozprávame sa o tom, ale vždy hovorí, že to netreba nejak riešiť, že časom sa to vyrieši. Ale mne sa zdá byť rok a 3 mesiace dosť dlhá doba (aj ked po pravde, zo začiatku sa mi ho vôbec nedalo uspokojiť ani orálne, tak možno nejaký minimálne úspech sme dosiahli) a ešte niečo : masturbuje tak 3krát do týždna aj ked máme súlož.. v minulosti určite ohodne viac masturboval a aj dosť porna pozeral v minulosti(teraz možno tak 1-2krát za 2 týždne si pozrie).. dakujem za odpoveď..
14. 8. 2010 5:34:24
Ste veľmi mladí aby ste riešili už takéto problémy. Život si asi nevyberá. Váš partner je až veľmi naviazaný na masturbáciu a techniky s ňou spojené. Určite pri nej dosiahne ejakuláciu. Najlepšie by bolo keby navštívil sexuológa, ale asi ho tm nedostanete. Vyskúšajte ešte ( keď máte teda otvorený vzťah, viete o masturbácii, i ďalších veciach - to je veľmi dobre ) pri vašom spoločnom milovaní použiť čo najviac podobnú techniku uspokojovania takú ako robí on pri masturbácií akurát to budete robiť vy. Skúsiť ho postupne naučiť ejakulovať pri vás a postupne praktiky rozširovať až po styk. Je to dlhá cesta, skúste to vydržať. Držím palce.
14. 8. 2010 11:15:54
Viem, že sme mladí ale mne osobne to veľmi vadí... snažím sa tváriť, že je to v pohode aby nebol z toho mrzutý aj on, ale keď má také problémy už teraz tak neskôr to nebude o nič lepšie.. takže by sa to malo riešiť čím skôr.. pri milovaní sa väčšinou vždy snažím ho rukami a orálne uspokojiť, to vtedy niekedy ide... ale pri sexe mu aj na tvári vidím, že nič necíti,.. teda nieje to ani zlomok toho čo cíti keď sa asi sám uspokojuje.. snaží sa len aby mne bolo dobre, a keď sa spravím tak sex skončil a potom ho dorobím rukou, teda aspon sa o to snažím.. mne to naozaj vadí,.. sa cítim ako nejaká nechopná, menej cenná milenka.. a to s tým, že ho k sexuologovi tak rýchlo nedostanem.. to máte asi pravdu...
14. 8. 2010 18:18:42
Dobrý den. Myslím, že problém Vašeho partnera je příliš závažný, než aby Vám dokázala pomoci tato internetová poradna. Ať váš přítel zahodí svůj ostych a navštíví odborníky - sexuologa nebo urologa. Píšete, že při orálu to někdy jde, jistě tedy to půjde ještě lépe i "prstovým" sexem a pro případ, že budete chtít děti, Vás naučí, nebo Vám pomohou zachytit semeno, aby spermie zůstaly živé, a uměle Vás oplodní. Ale opakuji: Chce to jít k doktorovi. V této "omimine" totiž umí tak nanejvýš poradit puberťákovi, který si stěžuje, že má málo ejekulátu, aby prodloužil přestávky mezi honěním.
15. 8. 2010 11:22:56
Dobrý den. Jsem muž, mám také problém s nevyvrcholením, je mi 25, a se svou partnerkou jsem při sexu ještě nedosáhl vrcholu, náš vztah trvá přes půl roku. Před stykem se dotýkáme a škádlíme, mám silnou erekci ješty když jsem oblečený a po chvíli dotýkání se pokaždé samovolně vyroní trochu semene, nejde o výstřik, jde o výron, nevím jak se tomu příště vyhnou, je mi to moc na obtíž, špiním si tím prádlo a nemohu partnerce s klidem vytáhnout z prádla vlhký penis. Od doby co můžu ejakulovat jsem často možná denně a možná vícekrát masturboval rukou u porna, to byla jistě moc velká chyba, vytváří se tím návyk který svádí abych se udělal co nejrychleji a silnějším stiskem ruky než vygíny a tím penis určitě dost ztrácí svou přirozenou citolivost a vlastnost se kterou bych se při sexu asi jistě normálně udělal a před ním se nevyronil. Muj penis nemá moc hrubý žalud, je spíše do špičky a slabší než tloužtka těla penisu, i to má asi vliv na vzrušení jak mně tak i partnerky, nevím jestli si žalud(špičku penisu) nějak necvičit aby byl prokrvenější a tím objemnější jak by asi mněl být. Jistě mi doporučíte sexuologa, ale co mi může poradit? tohle je problém, který se možná nedá jen tak vyřešit léky nebo diskutováním o tom, osobně bych raději uvítal sexuologické rady přez takovouto internetovou poradnu. Snad tím že se tady svěřuju s takovým problémem někomu někdy nějak pomůžu. prosím o pomoc, a děkuji předem za uspokojivou odpověd.
15. 8. 2010 11:39:58
To je presne aj náš problém, čo som ako prvá načrtla... Dúfam, že niekto bude vedieť poradiť..
15. 8. 2010 17:21:18
K příspěvku z 15.8.2010 11:22:56: Já si nemyslím, že jste si dnešní potíže zavinil dřívější přílišnou masturbací. Dnešní odborníci se přece shodují v tom, že masturbace nemá žádné škodlivé následky (a nejen dnešní: Již J.A.Komenský napsal "Lepšieť oplodníkem svým hýbati nežli domy neřestné navštěvovati") a před dospěním k sexuálnímu životu s partnerkou to dělal snad každý, je jedno, zda jednou za den nebo za 3 dny. Jde o to, jaký účel v pohlavním styku hledáme, zda vzájemné ukojení a rozkoš, nebo chceme-li zplodit děti. Vám jde asi zatím jen o to první. V tom případě si musíte najít způsob, jak vám to vyhovuje. Muž má přece 12 pohlavních údú (10 prstů, jazyk + ten jeden méně spolehlivý) a podobně i žena. Třeba se časem naučíte i tu správnou techniku pro "hloubkový" pohl. styk. Pokud ne, odborníci vám jistě pomohou k vašemu vlastnímu děťátku. Každopádně ale sexuologa navštivte, vždyť to stojí v ČR jen 30 Kč; jak je to v SR nevím.
16. 8. 2010 0:07:00
Třeba je to jen psychická záležitost, stress, strach ze znovuselhání a z usilovného řešení "problému". Myslím, že pokud to partnerovi nevadí, že nevyvrcholí do ní, může se přece dodělat rukou sám a pokud je partnerka jinak milováním sama uspokojená, tak bych to tak usilovně neřešil a ono se to časem určitě upraví samo.Chce to uvolnění. Taková ta usilovná snaha může být pěkný zabiják sexu a to může být hlavní příčina
19. 8. 2010 20:54:40
K původnímu příspěvku "16054 - neschopnosť dosiahnuť ejakuláciu": Vždycky se doporučuje mužům, aby si svou partnerku před vlastním stykem řádně připravili - hlazením erotogenních míst, drážděním poštěváčku atd, pak teprv "dovnitř". jedině tak že řádně uspokojí partnerku. Co kdybyste to samé použila vy na něj - "pohonila" mu napřed prsty, ústy, až před samým vyvrcholením jej pustila dovnitř. To by v tom byl čert, aby se to nepodařilo!
13. 12. 2010 23:36:51
No mě trápí něco podobného, masturboval jsem velmi dlouho a nyní mi sex nic neříká, prostě tam není takový pevný kontakt. Všude se uvádí že masturbace není škodlivá, ale jak to tak čtu tak asi bude. Hlavně ten návyk na ni, ten se špatně odstraňuje, nevím jak na to, ale asi budu muset navštívit sexuologa, ikdyž nevím co mi asi tak poradí. A to bych se rád dozvěděl na takovýchto diskuzích. Prostě náznak jestli je nějaké řešení, ten pocit beznaděje je hrozný.
Admin [Administrátor]
6. 9. 2016 8:29:16
Téma uzavřena !!!

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie