16055  13. 8. 2010 21:09:39 - martinese

Muj manžel se zamiloval

Můj manžel se zamiloval do 35leté ženy s 3letým chlapečkem.
Nemáme žádné problémi jen v posteli nám to moc neklape nemám chuť,ale byla jsem ochotná i vyhledat specialistu,zřejmě už pozdě.Pokud budu naléhat opustí nás.Vůbec nevím co mám dělat....Jsme spolu 11let a máme dva kluky 8 a 3 roky...

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Vypadá to téměř kriticky. Dobře poznamenáváte, že větší tlak by vyvolal jen jeho další vzdálení. Jak jste na tom aktuálně? Je již úplně na odchodu nebo se teprve chystá? Často lidé mění partnera za nového jen proto, že v ten moment se "ten neokoukaný" jeví v lepším světle, láskyplnější, vztah není opotřebovaný všedností, starostmi a nevrlostí nad každodenními problémy. Bylo by žádoucí, aby on si dal dostatek prostoru toto vše zvážit. Netlačte ho přímo do takových úvah, ale zkuste jej zlákat pro konzultaci v manželské poradně. Ať to alespoň vyzkouší, za to nic nedá. Pokud již Váš partner odešel, či si to již pro sebe definitivně rozhodl, je to bohužel situace, kterou není ve Vašich možnostech změnit. A určitě je to tak pro Vás i lépe. Jestli pro Vás osud nachystal právě takovýto přelom, není to samo sebou. Někde opodál již čeká partner vhodnější právě pro Vás.

Komentáře uživatelů ...

13. 8. 2010 23:03:27
Pokud je manžel nevěrný, tak kroky pro zachování manželství by měl dělat on. Je divné, abyste mu ustupovala kvůli nevěře, s kterou nechce skončit. Pokud by jednorázově ujel a pak toho litoval, tak by bylo na vaší dobré vůli, jestli vy mu dáte šanci. Když vidí své štěstí jinde, závazky k vám a dětem ho netíží, tak za moc nestojí. Platit na děti vám bude muset, rozvodu se nebojte. Manželství, kde druhý podvádí a není důvěra nemá žádnou cenu. Snad najdete někoho lepšího, ale i kdyby pár let ne, tak lepší než vztah, kde budete manželovi prát a žehlit košile a on bude chodit souložit s jinou.
18. 8. 2010 18:16:22
Moc vám děkuji snad to nějak zvládnu at už nás opustí nebo ne.Jen mám hrozný strach vychovávat dva kluky sama,ale nejsem první ani poslední.Děkuji za podporu,moc mi to pomohlo.
PhDr.Burdova [Psycholog]
19. 8. 2010 9:28:06
Důležité je vybudovat si postupně zázemí přátel, známých, rodiny, kteří pomohou či alespoň psychicky podrží. Říká se, že rozchod po dlouhodobém soužití vypadá vždy hůře předtím než potom. Tak se držte, určitě to případně dobře zvládnete.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy