16065  14. 8. 2010 2:12:33

Sexuálna nechuť

Dobry den pani doktorka,
mam 27 rokov, mala som partnera 6 rokov, ale pred rokom som tento vztah ukoncila, zalubila som sa do niekoho ineho, dnes s odstupom casu, si myslim, ze som vlastne hladala sex...Byvaly priatel ma sexualne nepritahoval /na zaciatku to este bolo fajn, bavili ma jeho "zvastne" hry, ale po par rokoch som sa uz do sexu s nim nutila...mala som pocit, ze som jeho sexualna obet. On zvykol upriamovat pozornost na svoj penis, stale sa s nim hral, stale mi ho daval do pusy, stale ma chytal, chcel aby som pred nim masturbovala, mal rad sex. pomocky a kostymy, topanky na opatku. Mne to prislo neprirodzene, nezivocisne, nevasnive, no napriek tomu som mu casto urobila radost. Skusala som sa s nim o tom aj rozpravat, ale mala som pocit, ze mi nerozumie, ze nevidi rozdiel medzi milovanim a sexom, sme asi kazdy inac "nastaveni"... Obcas /asi 2x/ sa mi stalo, ze som pri sexe s nim aj plakala, on si to nevsimol. Okrem sexu/ ktory nevyhovoval len mne/ sme vsak mali pekny vztah, stale sme sa mali o com rozpravat, smiali sme sa,mali sme pestry spolocensky zivot. On niesol rozchod naozaj velmi tazko a do dnesneho dna s nim vysporiadany nie je a chcel by ma naspat, mne tiez velmi chyba, je mi obcas velmi luto za nasim vztahom, ale jeho dotyky, su mi viacmenej neprijemne. Myslite si, ze sa s tym da nieco robit? Myslite si, ze sa da fungovat vo vztahu, kde nefunguje sex ale vsetko ostatne ano? Este podotknem, ze s novym partnerom je sex super, len na psychickej rovine si az tak nerozumieme.
Budem Vam nesmierne vdacna za odpoved.
S pozdravom
Romana

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Až to tak vypadá, že tím vhodným partnerem pro Vás by byl někdo ještě úplně jiný. Toto jsou zrovna dost důležité věci: jak sex, tak psychické souznění. To, že jsou Vám dotyky bývalého partnera nepříjmné, bych považovala za varovné. Můžete v sexu někdy fungovat na částečném kompromisu, ale jeho dotyky by Vám neměly být nepříjemné. Taktéž porozumění na duševní úrovni je jedna z nejzásadnějších věcí vztahu: v dlouhodobé perspektivě se budete každodenně potkávat právě jako parťáci a kamarádi. Takže nezužujte si nyní zorné pole, myšlenky na nefungující partnerství zahoďte a dřív nebo později se objeví někdo zajímavý.

Komentáře uživatelů ...

14. 8. 2010 9:43:50
Ak by existoval tretí muž, asi by som vám v ideálnom prípade poradila toho... zdá sa, že ani jeden vzťah vám úplne nevyhovuje, odišli ste z prvého, chcete vlastne aj z druhého... myslím, že sexualitu toho prvého nezmeníte, opať nastúpi problém a ak sa vyskytne nejaká nová možnosť - iný muž - opať utečiete... niekedy je smola, že psychicky nám nikto sedí, no sex nie je príjemný. Bohužial, partnerstvo je o tom - mať chuť byť s tým druhým úplne. Inak možete byť kamaráti, no na to máloktorý muž pristúpi
14. 8. 2010 19:11:04
:( bohuzial tretieho vo vyhlade nemam... a bojim sa, ze ked budem stara, budem lutovat, ze takeho chlapa ako on, som zahodila kvoli sexu :)
15. 8. 2010 10:21:09
Tretí može prísť neskor, len sa nechce čakať, však? poznám to, tiež som spravila kompromis a nečakala na lepšie... tiež som sa bála, že nik nepríde... tak to skúste znova, viac komunikovať, možno to vyjde, možno opať nie... risk býva zisk
PhDr.Burdova [Psycholog]
16. 8. 2010 10:05:07
Romano, jestli máte dojem, že Vašeho expřítele opravdu máte ráda a chcete ho.. Zkuste spolu zajít k odborníkovi, do manželské poradny nebo k sexuálnímu psychologovi. Vlastně již na jeho schopnosti věci probrat a dobrat se rozumné dohody, na jeho zájmu o Vaše hladiska, uvidíte již dost, co Vás může inspirovat k rozhodnutí, zda právě s ním ano, nebo raději ne. Hodně štěstí!
16. 8. 2010 11:19:17
Dakujem!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy