16083  14. 8. 2010 18:38:19

Byl jsem nevěrný

Ahoj, mám obrovský problém a nevím si s ním rady. Vím, vše jsem si zavinil sám a taky tím pořádně trpím, ale dobře mi tak. Na jednom večírku, jsem se více sblížil s kolegyní z práce. Ze začátku jsem k ní začal hodně cítit, ale postupně to odcházelo. Vozil jsem ji z práce a občas i do práce. Chodili jsme si tak jednou-dvakrát týdně sednou na pivo a víno a hodně jsme si rozuměli. Líbali jsme se při rozloučeních. Asi po 2 měsících manželka mobilu objevila některé SMS, které jsme si psali. Řekl jsem ji, že v podstatě o nic nešlo a že více méně to byl jen takové kamarádské. Nejspíš mi uvěřila, nebo si to alespoň myslím. Řekl jsem ji, že to skončím a nebudu s ní už nikam chodit. „Přítelkyni“ jsem to řekl a že to chci ukončit. Jenže ona mi udělala opravdovou scénu, že mě miluje a že ji ubližuji. Napsala mi neuvěřitelný dopis, jak mě miluje z celého srdce a celé duše, že je nešťastná a zklamaná a ať jsem s ní, alespoň jako dřív (asi myslela občas na pivo a na víno). A já jsem zase nedokázal znovu ji říct, že to nemá smysl a že to ukončuji, když jsem ji v práci viděl jak je nešťastná. Asi k ní pořád něco cítím, ale teď spíš soucit. Napsal jsem ji podobný dopis, abych ji utěšil. Od té doby jsem s ní byl, ale ještě třikrát a minulý týden se stalo něco, co se stát nikdy nemělo. S alkoholem jsme to značně přepískali (hlavně já) a ona mě vzala k sobě domů. Došlo k sexu, bez mého vyvrcholení (neboť jsem usnul). Strašně toho lituji (samozřejmě ne toho, že jsem usnul) a nejde to už vrátit. Za střízliva (nebo v mírném alkoholovém opojení) bych to nikdy neudělal.
Nic k „přítelkyni“ necítím jen lítost. Nevím co mám dělat, ukončit to s ní a překousnout to, jak se zase v práci bude tvářit a jak mě bude citově vydírat. Miluji pouze jednu ženu a tou je manželka a nikdy tomu nebude jinak. Manželka byla moje první a do minulého týdně jediná žena s kterou jsem měl sex. Jenže po narození dcerky nám to sexuálně vůbec neklapalo. Sex jednou za čvrt roku a strašně dlouho jsem toužil po nevěře a po sexu s jinou. Po seznámení s „přítelkyní“ jsem byl velmi šťastný, protože jsem myslel, že jsem našel co jsem hledal. Teď vím, že tomu tak nebylo. Navíc mně „přítelkyně“ poradila, ať si s manželkou o tom promluví, protože jsem ji to samozřejmě řekl, že jsem nešťastný. Poté jak mi manželka přišla na ty SMS, tak se neuvěřitelně změnila a máme sex jednou týdně. Což je neuvěřitelná změna. Což jsem „přítelkyni“ při té snaze o ukončení řekl, že jsem v manželství opět šťastný a ona mi řekla, že jsem ji předtím tedy lhal a že jsem si s ní jen hrál, prostě mě zahrnula výčitkami. Proto ten svůj úlet z minulého týdne vůbec nechápu. Nevím co mám dělat, zda to manželce říct? A jak to „přítelkyni“ říct, že opravdu s ni nemůžu být (navíc ještě s tím co se stalo) a vidět ji pak v práci každý den (nesedíme spolu v kanceláři, ale chodíme každý den na porady). „Přítelkyni“ vděčím, že jsem pochopil, že jedinou ženu, kterou miluji a s kterou chci být je manželka. Na druhou stranu ji nenávidím, že nedokázala ukončení pochopit a že mě citově vydírala a já tomu neuměl čelit. Teď si s ní píšu a chodím si sednout se soucitu (v podstatě i ten sex byl z tohoto důvodu), pořád říkala jak ji přitahuji a že ji nechci dát po čem touží, když jsem ze začátku to tak chtěl. Je to pravda, ale to bylo z důvodu, že jsem neměl sex více než tři měsíce. Jsem na dně, samozřejmě pouze svou vinou a nevím jak dál. Vím, že se v dotazu možná několikrát opakuji a že je ten dotaz příliš dlouhý, ale musel jsem do něj napsat vše. Omlouvám se.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Já tomu tedy ale také úplně nerozumím. Tolik jste toužil po nevěře.. Ale ihned, jak se to stalo, vyčítáte si to až za hrob. Okamžitě se důvod toužit po nevěře úplně ztratil, zatímco se pouze upravila frekvence u vás doma. (..?) Ale Vy vlastně nakonec víte, proč jste to udělal: z prostého soucitu. Z téhož soucitu Váš mimomanželský vztah necháváte dále pokračovat. Promiňte, ale já opravdu nejsem schopná se ve Vašich pochodech úplně zorientovat. Radu Vám dám naprosto jednoduchou: DOOPRAVDY si už vyberte. Vaše současné jednání není fér vůči ani jedné z obou zúčasntěných žen.

Komentáře uživatelů ...

14. 8. 2010 19:02:43
Vypadá to psané jak pro manželku ... Ta tu myslím taky psala. Trvale se scházet s jinou ženou, byť bez údajně bez sexu, to musí většině žen vadit. Rozvést se může každý, nelze lidi držet. V sexu to neklapalo, nezapoměl jste uvést. Tj. žena či ostatní mají pochopit, proč ten úlet. Tak se rozveďte, to bych poradil hlavně vaší ženě.
14. 8. 2010 19:50:46
No... vzťahy sú komplikované, ono, to priatelstvo dalo vietor do plachiet vašej žene, teda, uvedomila si, že by vás mohla aj stratiť.. typicky ženské a v podstate vám to obom pomohlo... poznám veľa žien, ktoré až drobná možná nevera muža doviedla k zaujímavým sexuálnym požitkom... tieto veci sa ale stávajú, ide len o rozhodnutie... a vy ste sa snáď rozhodol pre manželku, tak neviem, prečo hrať na dve strany... kolegyni to nijak nepomáha, či áno? Jasné, berie aj odrobinky, no kam ju to posunie ako ženu? Jednoducho jej definitívne povedzte, že jej nemáte ako muž čo dať, len frustráciu... aj tak - vzťah zo ženatým mužom je mega riziko!!! A aj vy aj ona ste dospelí, obaja ste do toho šli a teraz jednoducho rozchod... takto to funguje aj v klasických vzťahoch a nie ešte v manželstve... to ste sa asi ešte s nikým nerozchádzali... takto ju zbytočne zdržiavate od niečoho možno lepšieho... V istom období ste sa potrebovali, no veci sa vyvinuli takto... to by sa všetci rozídení milenci museli obvinovať z klamstva... tie frázy, ktoré si hovoria a zrazu to nie je pravda... TO JE ŽIVOT!!! Manželka tuší, via vedieť nepotrebuje, ulavíte tým len sebe a to je sebecké... potrebuje vás celého, tak sa k nej celý a lepší vráťte! S kolegyňou úplne ukončiť kontakt... my ženy chceme aj to málo, no vkutočne sa z vás dostane, len ak pre ňu prestanete existovať... raz to pochopí
22. 8. 2010 21:41:47
Hlavne manželke nič nehovorte , ak to eště nevie. Zasada je zatlkat, zatlkat, zatlkat. Nicomu tym nepomozete. Vztah s priatelkou ihned ukoncite- nema zmysel ani buducnost. A ak manzelku skutocne milujete, tak jej venujte vsetok svoj volny cas a lasku. To pomoze. A tento romanik berte ako ponaucenie na cely zivot. A vzdy ked budete mysliet ze to zas nie je ono, vymyslite nieco VY! Ozivte vztah, zoberte ju na nejaky romanticky vylet, veceru... a tym sa ozivy aj vas intimny zivot. Ale tie reci co pisete su z 50% len pokusom ospravedlnit si svoj cin pred samym sebou. Prestante sa lutovat a zacnite konat. Eva
7. 9. 2010 13:53:07
je dobre ze ste si priznal chybu. pokial manzelku milujete urcite jej nehovorte pravdu, mohlo by to zapričitit lavínu iných problémov a neverila by vam ze ju milujete. radsej zatazte dusu priatelky a seknite s tým kym dôkazy nevyplávaju na povrch vela stastia
8. 9. 2010 12:36:14
Když to vezmete z pohledu manželky... z nějakého důvodu chut na sex nemela a vy jste ji v tom nijak nepomohl zlepsit to. Pomůže změna od stereotipu, a kdyz ma litani kolem ditete, to cloveku taky nekdy na nalede neprida... dobre je ze ten maly strach ze by o vas prisla, napravil vas sexualni zivot, je to znamka toho ze i vase zena vas miluje a nechce vas ztratit. Ale rikat by jste ji to asi nemel. Tusi neco ale treba by to ani sama vedet nechtela. Venujte se ji, milujte ji a myslím ze neni na skodu ji obcas doma s necim pomoct nebo necim udelat radost a ta chut na sex se snad neztrati.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy