16199  17. 8. 2010 9:09:24

Jsem bisexuál, žijem s mužem

Dobrý den, je mi 24 let a už od děctví vím že jsem lezbička. Mám ale problém. Mám ráda jak muže tak ženy. Momentálně žiju s přítelem 2 roky a vše je jak má být, máme se moc rádi a nedokážu si představit, že bychom se rozešli, dokonce plánujeme i rodinu. Jenže můj problém spočívá v tom, že se mi častěji zdají sny o ženách což mě na nějaký čas rozhodí, protože bych chtěla zůstat s přítelem a mít rodinu, ale obávám se toho, aby mě to v pozdějším věku nepřepadlo a moje touhy, které potlačuji nebyli silnější a silnější.Je to asi tak jsem homosexuálka ale nejradši bych nebyla.Líbí se mi život jaký ted mám z přítelem, ale neustále mě přepadají sny a přemýšlení o tom jak to udělat aby bylo vše ok. Můj přítel také ví že jsem bisexuál, říka mi jen mi neuteč s nějakou ženou ale dělá si z toho spíše srandu. Neví vůbec jak s tím člověk bojuje, když nechce ale je! Děkuji za odpověd

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Píšete, že už od dětství se považujete za lesbičku, připouštíte i svoji současnou homosexualitu a vše vypadá vlastně doloženo i Vašimi častými sny o ženách.. Vy zřejmě homosexuální orientaci mít budete, i spíše než bisexuální. Bisexualita bývá často pouze zamaskováním skutečného stavu věcí, když je obtížné si menšinovou orientaci připustit. Dovedete si představit, jak ohromě byste mohla být šťastná se ženou, kterou byste z celého srdce milovala? Není pro Vás život se současným přítelem trochu ošizením? Pokud ještě sama v sobě máte nějaké nejasnosti, obraťte se na sexuální psychologii k vyšetření své orientace. Když budete mít jasněji, zkuste se zamyslet nad tím, jak, kde a u koho byste mohla najít plnější život a skutečnou lásku.

Komentáře uživatelů ...

17. 8. 2010 14:23:58
Myslím, že většina lidí je schopna fungovat jak homosexuálně, tak heterosexuálně. Je dost obvyklé zvl. u žen, že kromě mužů se jí líbí i ženy. Např. muži se běžně nelíbají, ženy ano, i když mají mužské partnery. Zkuste to potlačit, nebo dát do nějakých mezí. Zdálo by se, že pro vás by byla ideální další bi dívka do páru, z části byste měli sex spolu, ale jinak byste se střídali o téhož muže. Obávám se, že by to moc nefungovalo. Ani by nefungovalo, aby vám partner povolil vedle vztahu s ním ještě doplňkový lesbický vztah.
17. 8. 2010 14:24:48
Části mužů to nevadí, sex své partnerky s jinou ženou nevnímají jako nevěru, ale to není zcela běžné.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy